ÜNNEPEL AZ OLASZ KONYHA
1 pizza, 3 variáció
Igen, már a pizzának is van világnapja. Nyilván, már mindenki ezer félét próbált, és a legtöbben rendelték, vagy fagyasztva megvették az első szupermarketben. Pedig a legjobb, amit magad készítesz, és hidd el, egyáltalán nem ördöngősség! És egy tepsin belül úgy variálod, ahogy csak akarod!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A liszt közepére öntjük a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk, és hagyjuk egy napig kelni. (Szóval nálam ez szokott kimaradni, mert türelmetlen vendégeim szoktak lenni, a hozzám érkezők.) Azért legalább egy órát hagyd pihenni a tésztát, ajd hozzá 1-1,5 dl langyos vizet és 2 ek olajat. Szépen összedolgozod egészen addig, amíg a tészta le nem válik a kezedről. Takard le, és hagyd pihenni. Akkor jó, ha duplájára nőtt. Ez a massza 4 éhes szájhoz elegendő. Vagy készíts négy bucit, vagy hagyd egyben, és pihentesd megint 15 percig. Sodrófával készíts 4 lapot, vagy egy az egészet úgy nyújtsd ki, hogy egy egész tepsit betakarjon. Kend be a tetejét olajjal, tedd rá a kedvenc ragudat, és süsd pirosra 15 perc alatt.
Variációk egy témára:
Szicíliai:
Szórj kockára vágott paradicsomot, apróra vágott olívát, kolbászt a tésztára, szórd meg rezedával és reszelt sajttal;
Firenzei:
Vágd kockára a paradicsomot, kockázz fel némi sonkát, sózd, borsozd, tegyél rá rezedát, reszelt sajtot;
Gyümölcsös (a kedvencem!):
Vágj kockára minden gyümölcsöt, amit csak otthon találsz (lehet kompót is, csak csöpögtesd le!), szórd meg cukorral, fahéjjal, és mehet ez is a sütőbe;
Ha egyszerre készíted, akkor a nagy tepsit gondolatban vágd keresztbe. Kapsz négy háromszöget. Kedved szerint ezekbe a háromszögekbe teszed a ragukat. Aggódnod nem kell, mert 15 perc alatt egyszerre mind finomra sül!
Jó étvágyat!
Házi langalló bolognai feltéttel – kicsit diétásan
Mondják langallónak, kenyérlángosnak, de még tökipomposnak is ezt a nagyon népszerű kelt tésztát, amely különböző feltétekkel igazi főétel is lehet. Ez a változat még a diétázóknak és az érzékeny gyomrúak sem fog megártani.
Hozzászólás zárolva.