Borjú és kása, avagy 1-2-4-5-6-3 ?
A megfejtés ölég számos, de egyszerű: 1 étel, 2 fej vöröshagyma, 4-5 fűszer, 6 gerezd fokhagyma. Az eredmény hús, köret, ragu tehát: 3. Ez Steffel Csaba egyik új receptje!
Hozzávalók:
- 1,20 dkg szép borjúcomb
- 3×2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg paradicsom
- rozmaring
- majoránna
- kömény
- bors, só
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg zöldborsó
- 30 dkg kukoricadara
- 1,2 dl víz
- kakukkfű
- olívaolaj
Elkészítés:
A borjúcombot szükség szerint megtisztítjuk, sóval, borssal, rozmaringgal, majoránnával és köménnyel bedörzsöljük, befűszerezzük, majd egy kis tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olajjal, megszórjuk 2 gerezd durvára vágott fokhagymával, aláöntünk 1,5 deci vizet és fóliával letakarva 180-190 fokon bő 2 óra alatt megsütjük.
A paradicsomokat 4-8 darabkárara, gerezdre vágjuk, és az első óra elteltével a húsköré szórjuk, plusz a második 2 gerezd durvára vágott fokhagymát is.
Amikor a hús megpuhult kivesszük a tepsiből, és tálalásig melegen tartjuk; a tepsi alján összegyűlt paradicsomos fokhagymás levet, szaftot, egy tálkába szűrjük, a sűrűjét a szűrőn átpasszírozzuk.
A zöldborsót megfőzzük.
A vöröshagymát félkarikákra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a maradék 2 gerezd durvára aprított fokhagymát és a borsót majd felöntjük a leszűrt szafttal, és pillanatok alatt összeforraljuk.
A kukoricadarát forrásban levő sós, kakukkfűvel ízesített vízben kis lángon „folyamatosan” kevergetve, az újra forrástól számítva kb. 5 perc alatt, sűrűre főzzük, a végén a tűzről már levéve, 3-4 evőkanálnyi extra szűz olívaolajat keverünk bele, majd 10 percig fedővel letakarva pihentetjük.
Márti bajor borjúérméi barna sörös mártással
Bőven este hét után ülnek le a bajorok megszokott kiskocsmáikban, hogy egy finom vacsorával tegyenek pontot a nap végére. A fogások nagyon tartalmasak! Ezt a fogást Dasingban, az egyik helyi fogadóban kóstoltam. Nem először jártam ott, akkor a kemencés sült csülök kápráztatott el! Most sem csalódtam!
Hozzászólás zárolva.