ÜDÍTŐEN ÜNNEPI
Csirkecombok parajos, parmezános köntösben
Ha gyorsat és finomat akarsz elkészíteni, ezt süsd meg! Kicsit untam már a rántottat, grillezettet. Volt viszont otthon egy nagy zacskó friss bébiparajom, amit már muszáj volt elkészíteni. A reggeliből maradt meg pirított baconszalonna, akadt egy kevés tejszínem és parmezánsajtom így adott volt , hogy ezeket valahogyan összepárosítom. Jó szívvel ajánlom Pammer Lívia ünnepi receptjét.
Hozzávalók:
- csirke felső combok
- só
- őrölt bors
- zsiradék
- 2 dl tejszín
- 10 deka reszelt parmezán
- pirított, kockázott baconszalonna
- 3 nagy marék bébiparaj
- 1 pucolt gerezd fokhagyma
Porchetta Pammer Livi konyhájából
Életemben először az olaszországi San Gimignanoban volt szerencsém kóstolni ezt a fantasztikus ételt. Frissen sült bagettbe jó vékonyan ám, gazdagon halmozta bele a séf a frissen sült fűszeres húst, egy kevés ropogós bőrrel. Pammer Livi már akkor tudta, hogy ezt a finomságot ő is elkészíti. Eredetileg malacból készítik, az egészet kicsontozzák majd alaposan befűszerezik, akár a közepébe is tesznek egy nemes húsrészt, és szorosan feltekerik. Nagyon lassan és hosszú időn keresztül sül omlósra, puhára. A fűszerek átjárják az egészet, így minden falatnál érezhető a friss fűszerek zamata.
Elkészítés:
A csirkecombokat bőrösen és csontosan hagytam, sóztam borsoztam, majd forró zsiradékban elősütöttem őket. A bőrén kicsit tovább hagytam sülni, kissé ropogósra, aranyszínűre. Ezután kiszedtem, és hagytam pihenni. A visszamaradt zsiradékban megpirítottam a baconszalonnát, majd ráhalmoztam a parajleveleket, és tejszínnel felöntöttem. Belereszeltem a fokhagymát, sóztam borssal meghintettem, majd mikor a levelek szépen megfonnyadtak, hozzákevertem a reszelt parmezánt. Ezt jól átforraltam. A csirkecombokat bőrös résszel felfelé egy jénai aljába sorakoztattam egymás mellé, a kész szósszal leöntöttem, és lefedve puhára, omlósra sütöttem. Babos rizzsel tálaltam. Ehhez kíván jó étvágyat Pammer Lívia!
Hozzászólás zárolva.