NYÁR, GRILL, HAL! KELL ENNÉL TÖBB?
Faszénen sült pisztráng
Napok óta halra vágytam, ezen belül is grillezettre. Előkerítettem hát a tízéves öntöttvas grillsütőnket, kicsit kipofoztuk, faszenet izzítottunk és a fűszerezett pisztrángokat szép pirosra sütöttük. Így megy ez Pammer Líviáéknál! Hű, de jó nekik! Próbáljuk ki mi is!
Hozzávalók:
- 4 db nagyobb méretű pisztráng
- halfűszer keverék (ami tartalmazott : citromfű, kakukkfű, rozmaring, fokhagyma)
- két csipetnyi sáfrány
- só
Elkészítés:
A pisztrángokat előkészítettem. Alaposan megmostam, mivel már konyhakészen jutottam hozzá a belsőségek nem voltak benne. Lepikkelyezni nem szükséges, de aki úgy gondolja, enyhén átkaparhatja a hal bőrét.
A pisztrángokat sóztam, a fűszerekkel átdörzsöltem, megszórtam a sáfránnyal, és egy órára hűtőbe tettem. (Nem kell agyonfűszerezni, mert elnyomja a hal ízét.) Ezalatt az idő alatt apróbb újburgonyákat megmostam, alufóliába csavartam és az izzó faszén közé helyeztem. Ez lett a hal körete a későbbiekben. Friss koktélparadicsomból, lilahagymából és snidlingből salátát készítettem, majd egy pár szelet cukkinit is a grillre helyeztem. Ezután a halak következtek, finom szaftosra és pirosra sültek, ám a bőre nem mindegyiken maradt meg szépen. A faszén füstje kellemes ízt kölcsönzött a halaknak. Sülés közben kevés zsírral kenegettem és többször átforgattam óvatosan a pisztrángokat. Tálaláskor a krumplikat az alufóliából kihámoztam, kettévágtam majd kevés vajat tettem közéjük. Igazi nyári grillebéd sült, könnyed halhússal, ínyenc fűszerezéssel és friss salátával.
Tandori csirke a grillpartidra
Olyan ez az étel az ázsiai országban, mint nálunk a pörkölt, vagy Spanyolországban a paella. Természetesen érvényes a mondás itt is, ahány ház, annyi féle változat. A minap láttam egy játékfilmet, amiben az indiai szakács saját kis speciális cserépkemencéjében készítette ezt a finomságot. Akkor döntöttem el, megmutatom nektek az én tuti receptemet!
Hozzászólás zárolva.