Facebook hozzászólás

HAGYOMÁNYOS INDIAI FOGÁS

Tandori csirke a grillpartidra

Olyan ez az étel az ázsiai országban, mint nálunk a pörkölt, vagy Spanyolországban a paella. Természetesen érvényes a mondás itt is, ahány ház, annyi féle változat. A minap láttam egy játékfilmet, amiben az indiai szakács saját kis speciális cserépkemencéjében készítette ezt a finomságot. Akkor döntöttem el, megmutatom nektek az én tuti receptemet!

Tandori csirke, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

 

Elkészítés:

A csirkéket  megnyúzzuk, combját, szárnyát az ízületeknél bevágdossuk, majd sóval és zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Páclevet készítünk a joghurtból, az őrölt fűszerekből, a sóból, az olajból és a tojásokból. Belerakjuk a csirkéket 3-4 órára, de ha igazán jót akarsz, legalább egy éjszakára. Most jön a sütés: egyben, vagy darabokra vágva és nyársra húzva lassan, grillsütőben, faszén parazsa felett, saját páclevével gyakran öntözgetve  készre sütjük. Ha csak sütőnk van , tegyünk alá grillrácsot! Köretként paradicsomot, újhagymát, citromot és uborkát adjunk hozzá, sőt a végén az egészet össze is forgathatjuk!  Különleges fogás lehet a grill-partidon! Jó étvágyat!

Indiai fűszeres rizs (biryani)

Indiai fűszeres rizs, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

A biryani lényege a basmati rizs, valamint a vele főzött fűszerek sokasága. Ez egy hús nélküli változat, de készíthető csirkével, hallal, rákkal, birkával is akár.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

HÍREK

1 / 1 159

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!