SZICÍLIAI FALATOK
Festői bruschetta Taorminából
Szinte már akkor hozzák előételnek, amikor meglátják a vendéget Olaszországban! A taorminai Malvasia étteremben családi recept alapján készül, bár szerintem úgy nagyon nem tért el más helyek ízeitől. Mindig hozzáteszik: ez nem akármilyen extra szűz olajjal, ezt szicíliaival készítik! Nézd meg a színeit! Egyszerűen pazar – természetesen a ház borával kell megkóstolni! Nem bonyolult, és bizonyára a karácsonyi partin is nagy keletje lesz!
Hozzávalók 6 szelethez:
- 70 dkg paradicsom
- 50 g vágott bazsalikom
- 5 ek extraszűz olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk vörösborecet
- 1 db bagett (vagy pirítani való kenyérféle)
- 1 ek balzsamecet
- ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Apróra kell vágni a hagymákat és a paradicsomot. Az egészet pakold egy nagy tálba. Keverd hozzá a bazsalikomot, a vörösborecetet, majd az extra szüzet (de hagyj a kenyérre is!). Ízesítsd kedved szerint egy kis törött borssal. Egyet keverj rajta, hogy ne törjön meg, majd hagyd a levegőn egy negyedórát állni, majd dugd a hűtőbe.
Most már szeletelheted a kenyeret, és a derék maradék extra szűzzel kend meg az egyik felét. Az olajozott oldallal felfelé tedd egy sütőlapra, és dugd be az előmelegített sütőbe úgy két percre. Ha már aranybarnásak, kapd ki, a hűtőből is vedd ki a paradicsomos „feltétet”, és egyenletesen oszd szét a szeleteken. A végén locsold még meg pici borecettel.
Ezt a receptet épp most hoztam Nektek Szicíliából! Akár a karácsonyi parti dísze is lehet! Jó étvágyat!
Norma, avagy Szicília éneklő tésztája
Mindig is nagy tisztelői voltak a muzsikának az olaszok! Nem véletlen, hogy a számos operájáról híres, Cataniában született zeneszerző, Vincenzo Bellini legismertebb hősnőjéről, Normáról nevezték el Szicília leghíresebb specialitását, a Spaghetti Alla Normát. Végtelenül egyszerű, húsmentes, és valami isteni! Annyira friss, hogy most szálltam le vele a repülőgépről! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.