EGY TUTI TRÜKK
Lazac és túró, avagy SZOMBATOOOON?!
Magyar vagyok, tehát a legjobb étel a rántott hús! Valószínűleg ez azért van, mert nem kell rajta gondolkodni, meg aztán úgyis megeszi mindenki. Na, de álljunk meg egy pálinkára! Rántott hús szombaton? Rántott húst vasárnap kell enni!!! Akkor már megent mit találjak ki… Így tépelődik az őrülten jó ételek kitalálója.
Hozzávalók:
- 4 adag lazacfilé
- 25 dkg túró
- 1 pohár tejföl (150g)
- 1 kis maroknyi olívabogyó
- 1 ek csemege torma
- 30 dkg kukoricadara
- 1,4 dl víz
- 3 gerezd fokhagyma
- friss kapor
- őrölt kömény
- babérlevél
- bors, só
- olívaolaj
Elkészítés:
A vizet feltesszük melegedni, megsózzuk, zúzott fokhagymával, kevés köménnyel és 1-2 babérlevéllel ízesítjük. Amikor kezd forrni, beleszórjuk a kukoricakását és kis lángon, folyamatos keverés mellett 8-10 percig főzzük, lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt 25-30 percig saját gőzében pihentetjük.
- A polentát, kását, puliszkát azért fontos folyamatosan kevergetni, mert ahogy dagad, pöfögve, „fröcskölve” sűrűsödik, illetve könnyen odakaphat, de nem kell tőle félni – folyamatosan kevergetni kell! –
A lazacfilét sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben szépen megsütjük. A túrót tejföllel kikeverjük, friss kaporral, a tormával, lecsepegtetett és felaprított olívabogyóval ízesítjük, szükség szerint sózzuk. Tálalás előtt a polentába 3-4 evőkanálnyi olívaolajat keverünk.
Szép hétvégét és jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba
Sertéshús és rizstészta, avagy az igazi ázsiai sertésragu
Ahogy szoktam mondani, mindig abból kell főzni, amit otthon találsz, és ez így igaz. Nem kell, folyton a boltba szaladgálni, és összevásárolni minden hülyeséget… Ma pontosan így jártam, reggel kinyitottam a hűtő-, illetve a kamra ajtaját, és amit véletlenszerűen találtam, abból főzetem…
Hozzászólás zárolva.