ÍGY KELL FŰZNI A SZÁLAKAT!
Olívaolajon sült vadlazac steak színes friss zöldségekkel, őrségi tökmagolajjal
Igazodva a család kéréséhez, kalóriaszegény étel készült. Egyre gyakrabban kerül az asztalra halféle, most egy natúron sült bőrös vadlazacsteak köré fontam a szálakat.
Hozzávalók :
- vadlazac steak
- őrölt bors
- himalája só
- olívaolaj
a salátához:
Elkészítés:
A lazacsteaket himalája sóval sózzuk, majd borsozzuk , forró olívaolajon átsütjük, a bőrét rajta hagyva. A jégsalátát kockákra vágjuk, a paradicsomokat cikkekre, az újhagymát karikára, a kaliforniai paprikát hosszúkás forgácsokra.
A tányér közepére elrendezzük az összes saláta-hozzávalót tetszőleges elrendezésben, megszórjuk az előtte kissé megpirított tökmagokkal, majd átlocsoljuk tökmagolajjal, 1-2 kávéskanálnyival.
A kész vadlazacfiléket ráhalmozzuk a saláta tetejére, és tálaljuk.
Jó étvágyat kíván hozzá: Pammer Lívia!
Szentgotthárdi tökös álom
Bámulatos ízvilággal dicsekszik az a pestó, amit a minap kóstolhattam egy turisztikai újságírótalálkozón, Szentgotthárd egyik legelegánsabb termálszállodájában. Aki odalátogat, máris ízelítőt kap a környékből! Mi másból is készülhetett volna a vendégváró alapja, mint az ősz slágeréből, a tökből! Ezt a kis finomságot minden szobába bekészítik. Jó a délutáni teához vagy a reggeli kávéhoz! Szerintem az otthoni, esti traccspartihoz vagy kártyázáshoz is egyszerűen remek! Persze, hogy elkértem nektek a Gotthard Therme séfjének receptjét! Fogadjátok szeretettel!
Hozzászólás zárolva.