Facebook hozzászólás

HELLÓ, EPER!

Panna cotta epervelővel

Végre megérkeztek a piacra is a gyönyörű eprek! Csak gyönyörködök benne, amikor látom a dobozokban mosolyogni a gyümölcsszemeket. Pammer Livi receptjének is most jött el az ideje. Mint írja, gyorsan elkészíthető, és baromi egyszerű, egész egyszerűen elronthatatlan édesség! Lássunk neki!

Pannacotta epervelővel, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Mi köze az epernek a csalánhoz? Itt a válasz!

Kosárban eper, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Bizonyos ételek fogyasztását követően allergiás panaszok jelentkezhetnek. A bőrtünetek közül is kimagasló, a lakosság majd 20 %-át érintő probléma a csalánkiütés. Az arra érzékenyeknél csalánkiütést okozhat a magas hisztamin tartalmú ételek, így például az eper fogyasztása is. Segít a szakember!

Elkészítés:

A tejszínt beleöntöttem egy lábasba, hozzáadtam a cukrot, belekevertem a zselatinport, a vaníliás rúd kikapart belsejét , lassú lángon elkezdtem hevíteni, és  pár alkalommal átkevergettem. Egészen forráspontig hevítettem, de nem forraltam! Ekkor a lángot kikapcsoltam, és újra átkevertem.  Az epret a cukorral kis lángon pürésre- szinte lekvárszerűre  főztem, majd a poharak aljába adagoltam. Erre kis adagokban rámertem a felfőzött tejszínt majd megvártam míg egészen langyos nem lett. Ezután hűtőbe tettem dermedésig. Tálaláskor a poharakat forró vízbe állítottam rövidke ideig, majd óvatosan egy tányérra borítottam, és hagytam, hogy az epervelő elegánsan elhelyezkedjen a tetején. Ezután feltettem a lábamat a teraszon, és átadtam magam a panna cotta  ízeinek Pammer Lívia, és ezt javasolja Nektek is! Jó étvágyat!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

CSALÁD

6 tipp a kutyás nyaraláshoz

A kutyák a legtöbb helyen családtagnak számítanak, akiktől nem szívesen válunk meg a nyaralások alkalmával sem, akár még külföldi célpont esetén sem. Az alábbiakban összeszedtük a…
1 / 139

HÍREK

1 / 1 140

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!