Facebook hozzászólás

HELLÓ, EPER!

Panna cotta epervelővel

Végre megérkeztek a piacra is a gyönyörű eprek! Csak gyönyörködök benne, amikor látom a dobozokban mosolyogni a gyümölcsszemeket. Pammer Livi receptjének is most jött el az ideje. Mint írja, gyorsan elkészíthető, és baromi egyszerű, egész egyszerűen elronthatatlan édesség! Lássunk neki!

Pannacotta epervelővel, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Mi köze az epernek a csalánhoz? Itt a válasz!

Kosárban eper, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Bizonyos ételek fogyasztását követően allergiás panaszok jelentkezhetnek. A bőrtünetek közül is kimagasló, a lakosság majd 20 %-át érintő probléma a csalánkiütés. Az arra érzékenyeknél csalánkiütést okozhat a magas hisztamin tartalmú ételek, így például az eper fogyasztása is. Segít a szakember!

Elkészítés:

A tejszínt beleöntöttem egy lábasba, hozzáadtam a cukrot, belekevertem a zselatinport, a vaníliás rúd kikapart belsejét , lassú lángon elkezdtem hevíteni, és  pár alkalommal átkevergettem. Egészen forráspontig hevítettem, de nem forraltam! Ekkor a lángot kikapcsoltam, és újra átkevertem.  Az epret a cukorral kis lángon pürésre- szinte lekvárszerűre  főztem, majd a poharak aljába adagoltam. Erre kis adagokban rámertem a felfőzött tejszínt majd megvártam míg egészen langyos nem lett. Ezután hűtőbe tettem dermedésig. Tálaláskor a poharakat forró vízbe állítottam rövidke ideig, majd óvatosan egy tányérra borítottam, és hagytam, hogy az epervelő elegánsan elhelyezkedjen a tetején. Ezután feltettem a lábamat a teraszon, és átadtam magam a panna cotta  ízeinek Pammer Lívia, és ezt javasolja Nektek is! Jó étvágyat!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Megszenvedjük a reggeli ködöket!

Egész héten frontmentes marad az idő, azonban ilyenkor ősszel már egyre gyakoribbak, és egyre makacsabbak is a…

Remek a bridzs az Alzheimer-kór ellen

Világszerte az egyik legnépszerűbb kártyajáték a bridzs – számtalan klub létezik, ahol a játékosok kellemesen…
1 / 1 500

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!