CSAK EGY KÉRDÉS
Rakott túrós rétes Rudolf módra
Az őrülten jó ételek bloggere csak arra kíváncsi, mit gondoltok, vajon kiről kapta a nevét ez a szenzációs süti? Gondoljátok át!
Hozzávalók:
- 1 cs. réteslap (9 db-os)
- 50 dkg túró
- 10 dkg kristálycukor + 1-2 ek. szórás
- 15 dkg baracklekvár
- 2 db tojás
- 2-3 ek. búzadara
- 1 pohár tejföl (175g.)
- 5 dkg tortabevonó csokoládé + 3-5 dkg díszítés
- étolaj vagy olvasztott vaj
Elkészítés:
A túrót egy villa segítségével kicsit áttörjük, a tojásokkal, a cukorral és 2 evőkanál tejföllel, valamint a búzadarával alaposan elkeverjük. A maradék tejfölt pedig a baracklekvárral keverjük el. Egy 32 centis kis tepsit finoman kikenünk olajjal (vagy olvasztott vajjal), majd kibéleljük 2 db réteslappal a széleit visszahajtjuk; a lapok közét finoman megkenjük olajjal, és a későbbiekben a többi lappal is ezt tesszük.
A lapokra ráborítjuk a túrótöltelék felét és egyenletesen elkenjük. Ismét 2 réteslap következik, a közük finoman olajozva, erre jön a tejfölös-lekvár, erre 1 db réteslapot rakunk. amire ráreszeljük az 5 deka csokoládét. Újabb 2 lap következik, majd a maradék túró, és az utolsó 2 lappal fedjük le, amit szintén finoman lekenünk olajjal, és 1-2 evőkanál cukorral megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt szépen megsütjük, amikor kivesszük a sütőből, még forrón a tetejére csokireszeléket hintünk. Ez, mint általában az ilyen jellegű finomságok, hűlés, pihentetés után szeletelhetők könnyen és szebben.
Jó étvágyat kíván hozzá Steffel Csaba!
Fahéjas sütőtökös rétes – az ősz slágere
Rétest sokan, sokféleképpen készítenek, és a töltelékek is jól variálhatók. Most egy aktuálisan tökös variációt mutatunk, egyszerű és bonyolult változatban! Garantáltan az ősz slágere lesz.
Hozzászólás zárolva.