HAGYOMÁNYOS, DE PICIT MÁSKÉNT
Rakott zöldbab zsályával és füstölt sajttal
Semmi extra, megkívántam a rakott zöldbabot, egyszerűen, hagyományosan. Persze nem én lennék, ha egy picit mégis más lenne az ízesítése…
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab (fagyos)
- 60 dkg darált sertéslapocka
- 15 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg paprika
- 1 szál szárzeller
- 10 dkg füstölt sajt le reszelve
- 1 nagy p. tejföl (450g + a tálalás)
- őrölt kömény
- fűszerpaprika
- zsálya
- lestyán
- só
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A zöldbabot sós vízeben, roppanós puhára főzzük. Hagyományos módon elkészítjük a párolt rizst. A vöröshagymát felaprítjuk és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük. Közben a szárzellert, a paprikát, és a paradicsomot kis kockákra vágjuk, majd a hagymához adjuk, egyet rottyantunk rajt, aztán a darált húst is hozzákeverjük. Megsózzuk, köménnyel, lestyánnal, zsályával és zúzott fokhagymával ízesítve, fűszerpaprikával meghintve és kevés vízzel felöntögetve 30-35 percig főzzük, úgy, hogy épp csak minimális leve maradjon. Ezután a kész rizzsel, 2-3 kanál tejföllel és a reszelt füstölt sajt nagyjából felével alaposan összekeverjük.
A világ legegyszerűbb rakott krumplija Mártitól
Annyira imádjuk, hogy sokszor még a vasárnapi ebéd királya is lehet. Ahogy összesülnek az ízek, és pirul a tetején a tejföl, az egészen mámorító! Az a lényeg, hogy kifejezetten erre a célra vegyél krumplit, amit én a piacon mindig meg is teszek. Uborka- vagy céklasaláta illik hozzá.
Hozzászólás zárolva.