KLASSZIKUS FOGÁS
Régimódi resztelt csirkemáj
Egyre kisebb érdeklődést mutatnak idősödő szüleim a különleges ételek iránt. Inkább a régi ízeket keresik – talán épp a gyerekkorukból. Így készítettem el ezt a jól bevált receptet, és tényleg nagy örömöt szereztem vele. Belegondoltam, én is rég ettem csirkemájat, pedig mennyire szeretem?!…
Hozzávalók:
- ½ kg csirkemáj
- 1 ek sűrített paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- só, bors
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk majoránna
- 1/2 tk őrölt kömény
- 1,5 dl víz
- friss petrezselyem
Elkészítés:
Felkarikázzuk a vöröshagymát, vékony szeletekre vágjuk a fokhagymát. Egy mély serpenyőben vagy jó kis wokba önjük az olajat, és megdinszteljük benne a vöröshagymát. Ha kész, jöhet hozzá a fokhagyma és a sűrített paradicsom. Az egészet lepirítjuk. Most adjuk hozzá a csirkemájat. Ha már kifehéredett, jöhetnek a fűszerek. Öntsünk hozzá kevés vizet, majd fedő alatt max. 20 perc alatt szaftosra főzzük. Kínáld petrezselymes rizzsel, amit tálaláskor egy csészével, nagyobb pogácsaszaggatóval vagy csak egy merőkanállal szépen tudsz formázni!
Jó étvágyat!
Csirkemájkrém
A változatosság gyönyörködtet, ha nincs időnk bonyolult vacsorával előállni, készítsünk gyorsan egy csirkemájkrémet. Egy kis pirítós, némi zöldség, és lehet tálalni!
Hozzászólás zárolva.