Hozzávalók:
- 6-8 fokhagymagerezd
- 2 dl tejszín
- 7 dl tyúkhúsleves (vagy zöldséges alaplé, de lehet leveskockából is)
- 1 ek liszt
- pár szál petrezselyem apróra vagy újhagyma karikára vágva
- reszelt parmezán vagy trappista ízlés szerint
- só, bors
Elkészítés:
Pucold meg a gerezdeket, vágd apróra. Dobd rá egy kis olajra, pirítsd meg, majd szórd rá a lisztet. Az a jó, ha már kapott egy kis halvány barna színt. Most öntsd hozzá a húslevest, ízesítsd sóval, borssal, és lassú tűzön főzd egy negyedórát. Öntsd az egészet turmixgépbe, jól aprítsd össze, vagy inkább kémesítsd, majd add hozzá a tejszínt. Öntsd vissza a lábasba, és öt perc alatt forrald össze. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal, díszítsd újhagymakarikával, petrezselyemmel vagy sonkacsipsszel, és kínálj hozzá pirítóst!
Jó étvágyat!
Selymes gombakrémleves tejszínnel
Elámultam a barcelonai piacon, amikor megláttam a katalán vidék összes gombáját a szivárvány minden színében. Ehhez képest nálunk sokkal szegényesebb a kínálat még a jobb üzletekben is. Pedig mindenféle gomba mindenféle módon nagy kedvenc a családban. Ez a recept is egyszerű piaci beszerzésből származik, mert apukám imádja. Finom vasárnapi fogás is lehet!
Hozzászólás zárolva.