MEDITERRÁN HANGULATBAN
Xato, vagyis az eredeti katalán saláta
Lenyűgöző a katalán konyha. Talán egyik legnagyobb erénye, hogy minden frissen készül, és összeolvad benne az egész Földközi-tenger minden íze! Ezt a salátát bármikor összeütheted te is, sőt most, itt a tél végén kifejezetten jól fog esni egy kis friss saláta, és máris beköltözött konyhádba a Costa Brava!
Hozzávalók:
- 1 fej saláta
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 szem mandula
- 4 ek olaj
- 2 ek borecet
- egy kevés cayenne-i bors
- só
Elkészítés:
Pirítsuk meg a mandulát, tisztítsuk meg a fokhagymát, majd együtt a kettőt törjük össze mondjuk egy turmixgépben. Ehhez az elegyhez adjuk hozzá a cayenne-i borsot és a sót . Most pici adagokban keverés közben öntjük hozzá az ecetet, majd az olajat. Csíkokra várjuk a lemosott és felitatgatott salátaleveket. Ráöntjük a mandulás öntetet, összeforgatjuk, és egy negyed-, félórára hűtőbe tesszük.
Ez egy pompás, egészséges saláta, de tálalhatod hideg sültekkel, sonkával, esetleg halakhoz is.
Jó étvágyat!
Ázsiai rákos wonton-saláta Martin Adritól
Marton Adrit, Edvin Marton múzsáját újabbnál újabb receptjei összeállításánál elsősorban az utazásai, valamint a gyermekkori emlékei inspirálják. A modellből lett konyhatündér és gasztroguru sokszor kísérletezik saját receptúrákkal, és tökéletesíti frissítő fogásait, hogy a családjának mindig különleges menüt tegyen az asztalra. Legutóbb egy ázsiai rákos wonton salátával rukkolt elő.
Hozzászólás zárolva.