>
Facebook hozzászólás

TAVASZI ZÖLDÜLÉS

Nyakig az Élesztőben

Sokaknak jelenti a megújulást a tavasz. Az új ruhatár helyett választhatunk másfajta, a Földünknek hasznosabb változást is: belekezdhetünk egy környezettudatosabb életmódba vagy egy lépéssel tovább haladhatunk ezen az úton. Ebben segít a Felelős Gasztrohős Alapítvány és Nagy Réka, Ökoanyu szervezésében a Zöldülők Vására, április 27-én az Élesztőházban.

Zöldülők Vására, 2018, Kép: Kőfaragó Zsuzsi
Zöldülők Vására, 2018, Kép: Kőfaragó Zsuzsi

A fenntartható életmód elsőre ijesztőnek, bonyolultnak tűnhet. Megnézve egy-egy online bolt kínálatát ezer és egy kérdés merülhet fel bennünk: Hogyan használjam a luffa szivacsot? Vajon milyen az illata a mosódiónak? Hány fokon mossam a mosható pelust? A Zöldülők Vására célja, hogy a környezetbarát termékek gyártóit, forgalmazóit kiléptetve az online térből, összekössék a “zöld” életmód iránt érdeklődőkkel és válaszokat kapjanak a fentebb említett kérdésekre.

Zöldülő vásárfiák, Kép: Kőfaragó Zsuzsi
Zöldülő vásárfiák, Kép: Kőfaragó Zsuzsi

Komoly igény mutatkozik egy ilyen rendezvényre. Idén is szeretnénk segíteni azokat, akik tanácstalanok abban, hogyan tehetnék környezetbarátabbá háztartásukat, keresik a megoldásokat. Mikor lenne jobb alkalom a váltásra, mint a Föld Napja hetében? Mindenkit arra buzdítunk, hogy jöjjön el, kérdezzen, tájékozódjon és Zöldüljön velünk! – mondta el Szabó Eszter, az alapítvány kommunikációs vezetője.

Nászra készülő fák

Virágzó gesztenyefa, Kép: picabay
Kép: pixabay

Napok óta virágzik a gesztenye a fővárosban. Nyilván a klímaváltozás is közbeszólt, hisz korábban csak úgy május 10. körül öltöztek díszbe ezek a csodálatos fák! Mindegyik olyan, mint egy gyönyörű menyasszony!

Idén is sokszínű kínálattal, 30 kiállító változatos termékeivel találkozhatnak a látogatók: mosható pelustól kezdve az upcycling jegyében készült ékszereken át a természetes kozmetikumokig számos termék megtalálható, megszagolható, megtapogatható lesz a vásáron. A kiállítók listáját a közösségi oldalon létrehozott Zöldülők Vására eseményben találják az érdeklődők.

Zöldülő kefekötő keféi, Kép: Kőfaragó Zsuzsi

A vásár április 27-én, szombaton reggel 9-kor kezdődik Budapesten, az Élesztőházban, IX., Tűzoltó utca 22. alatt. A rendezvény teljesen ingyenes.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!