Sonkás-paradicsomos kiskagylóval töltött padlizsán
Egyszerű, mégis exkluzívnak ható, ráadásul vágyfokozó hatású! Kell ennél több? Kezdjük! A padlizsánokat kettévágjuk és a belsejüket kikaparjuk, de nem dobjuk ki!
Hozzávalók
200 gr. Gyermelyi négytojásos kiskagyló tészta, 2 nagyobb padlizsán, 50 gr. póréhagyma, 200 gr. sonka, 4 db paradicsom, 2 evőkanál ketchup, só, őrölt fehérbors, 1 ág rozmaring, 200 gr. mozzarella sajt, 1 dl. olívaolaj
Elkészítése:
A padlizsánokat kettévágjuk és a belsejüket kikaparjuk. Sózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és sütőben 200 fokon 10 percig sütjük őket. A maradék olívaolajon megfuttatjuk a fél karikára vágott póréhagymát, rátesszük a padlizsánok apróra vágott belsejét, majd vékony csíkokra, esetleg kocára vágott sonkát és 1-2 percig összeaprítjuk. A lehéjazott apró kockára vágott paradicsomot is beletesszük, sózzuk, finomra vágott rozmaringgal, borssal ízesítjük, és a ketchupot belekeverve összerottyantjuk. A ragut és a főtt tésztát egybekeverjük, majd a padlizsánokba töltjük. Felszeleteljük a sajtot és a tésztahalom tetejére elosztjuk. Sütőbe tesszük és 200 fokon készre sütjük. Ízlés szerint mártással is tálalhatjuk.
Hozzászólás zárolva.