KELETI ÍZEK
Póréhagymás csirke – házunk kedvence
Kifejezetten karcsúsító falatokat ajánlok, hisz a száraznak mondott csirkemell és az energiatartalomban szegény póréhagyma ad most egymásnak randevút. Már az ókori egyiptomiak és a rómaiak is kedvelték a póréhagymát. Tele van B6-, C- és K-vitaminnal. Jótékony a hatása a koleszterinszintre, és a magas vérnyomásra. Keleti kirándulásaim pedig megajándékoztak e nagyszerű és egyszerű recepttel. Próbáld ki!
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 1 ½ ek szójaszósz
- 2 ek konyak
- 20 dkg póréhagyma
- 3 dkg (liba)zsír
- 2 szál újhagyma
- ½ friss gyömbérgumó
- ½ ek cukor
- 1 kk só
- 1 dl csirkés alaplé (lehet kockából is)
- ½ ek kukoricaliszt
- 1 ek víz
- ½ kk szezámolaj
Elkészítés:
Keverjük össze a konyakot és a szójaszószt. Csíkozzuk fel a csirkemellet, majd öntsük a húsra, és keverjük jól össze. Hagyjuk így vagy fél órát. Ferdén szeleteljük fel a pórét és az újhagymát, ez utóbbit zöldjével együtt! A megtisztított gyömbért vágjuk 3-4 darabra. Ha lehet wokban, ha nem mélyebb serpenyőben melegítsük süssük át a csirkecsíkokat, majd szedjük ki. Ugyanebbe tegyük bele az újhagymát és a gyömbért, egyperces pirítás után adjuk hozzá a póréhagymát, majd a csirkemellet, a levest, a sót, a cukrot. Kevergetés mellett jó erős lángon forraljuk vagy 6-8 percig. Ezalatt a lisztet és a vizet jól keverjük össze, és a végén öntsük vele nyakon a husit, és várjuk meg, amíg az egész besűrűsödik. Adjunk hozzá párolt riszt, és tálaláskor adjunk hozzá pár szem szezámolajat.
Kínai zöldségleves Maxtól
Ez itt Max egyik kedvenc keleti levese. Sokféle zöldséggel, egy kis halszósszal megbolondítva, tökéletes gyors leves. Arra figyeljünk, az elkészült levest már ne forraljuk, mert a keményítő összetörik, elveszti a hatását!
Hozzászólás zárolva.