Facebook hozzászólás
1 747

KARCSÚSÍTÓ FALATOK

Csirkemellel és fürjtojással töltött édesburgonya

Egy igazán kímélő és kalóriaszegény ételt hozok a nagy farsangi falatozások után. Akár ebédre, akár vacsorára is kiváló választás lehet. Elkészíteni is pofonegyszerű , túl sok hozzávaló sem szükséges. Ha maradt bármiféle sült hús, bátran felhasználhatjuk – ajánlja Pammer Lívia.

Füjtojással töltött batáta, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az édesburgonyákat alaposan megmostam, majd hosszában kettévágtam, és 160 fokon letakarva sütőben puhára sütöttem. Amikor az édesburgonya húsa megpuhult, kivettem a sütőből, és kevés peremet hagyva a széleken kikanalaztam egy keverőtálkába . Villával  összenyomkodtam, sóztam, borsoztam majd egy teáskanálnyi mustárt adtam hozzá. A csirkemell filéket sóztam, fehérborssal áthintettem majd kontaktgrillen megsütöttem. Ezután nagyon apró darabokra vágtam, hozzákevertem az ízesített és pépes édesburgonyához. A tojásokat keményre főztem, megpucoltam majd kockáztam és a masszához adtam. Az egészet alaposan átkevertem, majd a kivájt édesburgonyákba visszatöltöttem. A tetejére durvára reszelt gouda sajtot szórtam, majd sütőbe toltam, és aranyszínűre sütöttem. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemlevéllel szórtam.

Jó étvágyat kíván hozzá a Simone Gasztroságai blog szerzője!

Gyömbéres sütőtök krémleves édesburgonyával

Gyömbéres sütőtökleves, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Februárra megcsappan szervezetünk vitaminkészlete, ellenállósága. Kívánjuk a forró, energiát adó leveseket. Legjobb ha ezeket úgy állítjuk össze, hogy vitaminban gazdag , ízletes és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető legyen. Ez a krémleves pont így sikerült. Mindamellett, hogy rendkívül ízes, selymesen krémes lett, a gyömbér a fokhagyma és a tökmagolaj kombinációja még a vírusok és a meghűlések tünetei  ellen is jó szolgálatot tesz – mondja Pammer Lívia.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!