KARCSÚSÍTÓ FALATOK
Csirkemellel és fürjtojással töltött édesburgonya
Egy igazán kímélő és kalóriaszegény ételt hozok a nagy farsangi falatozások után. Akár ebédre, akár vacsorára is kiváló választás lehet. Elkészíteni is pofonegyszerű , túl sok hozzávaló sem szükséges. Ha maradt bármiféle sült hús, bátran felhasználhatjuk – ajánlja Pammer Lívia.
Hozzávalók:
- 2-3 egész , közepes méretű édesburgonya
- sült, filézett csirkemell
- 4-5 darab fürjtojás, ha nincs akkor kettő közepes méretű tyúktojás
- só, bors
- 10 deka gouda vagy mozzarella sajt
- 1 tk mustár
Elkészítés:
Az édesburgonyákat alaposan megmostam, majd hosszában kettévágtam, és 160 fokon letakarva sütőben puhára sütöttem. Amikor az édesburgonya húsa megpuhult, kivettem a sütőből, és kevés peremet hagyva a széleken kikanalaztam egy keverőtálkába . Villával összenyomkodtam, sóztam, borsoztam majd egy teáskanálnyi mustárt adtam hozzá. A csirkemell filéket sóztam, fehérborssal áthintettem majd kontaktgrillen megsütöttem. Ezután nagyon apró darabokra vágtam, hozzákevertem az ízesített és pépes édesburgonyához. A tojásokat keményre főztem, megpucoltam majd kockáztam és a masszához adtam. Az egészet alaposan átkevertem, majd a kivájt édesburgonyákba visszatöltöttem. A tetejére durvára reszelt gouda sajtot szórtam, majd sütőbe toltam, és aranyszínűre sütöttem. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemlevéllel szórtam.
Jó étvágyat kíván hozzá a Simone Gasztroságai blog szerzője!
Gyömbéres sütőtök krémleves édesburgonyával
Februárra megcsappan szervezetünk vitaminkészlete, ellenállósága. Kívánjuk a forró, energiát adó leveseket. Legjobb ha ezeket úgy állítjuk össze, hogy vitaminban gazdag , ízletes és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető legyen. Ez a krémleves pont így sikerült. Mindamellett, hogy rendkívül ízes, selymesen krémes lett, a gyömbér a fokhagyma és a tökmagolaj kombinációja még a vírusok és a meghűlések tünetei ellen is jó szolgálatot tesz – mondja Pammer Lívia.
Hozzászólás zárolva.