Facebook hozzászólás
2 343

HÚSVÉTI FOGÁS

Medvehagyma és csibe, azaz az ízek netovábbja

„Szóval, azt hiszem, ebbe az ételbe (majdnem gondolkodás nélkül) minden finomságot beletettem. A medvehagymának eleve szezonja van. A gombát imádom a fehérborral. A bársonyos tört burgonyáról csak annyit, hogy a meglátni és megszeretni kategóriájába tartozik. A burgonyáról, azért még annyit, hogy ezt a köretet, szlovén kollégáktól lestem el. Lényegében tört burgonya, ami leves (levesben főtt) zöldségekkel együtt kell összetörni, illetve ez adja meg a „bársonyos” ízvilágát.” Így ajánlotta húsvéti receptjét az őrülten jó ételek szakértője.

Medvehagymás csibe, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkemelleket egy éles késsel, ügyesen felvágjuk, szétnyitjuk, gyengén megklopfoljuk, és a belső felüket megsózzuk, megborsozzuk, aztán szépen rájuk fektetünk 2-3 szál medvehagymát, majd feltekercseljük, és baconba göngyöljük őket.

Egy tepsit kiolajazunk, belepakoljuk a tekercseinket, egy kevéske vizet öntünk alá, és fóliával befedve 25-30 percig, gázsütő 4. fokozatán sütjük, aztán fólia nélkül, nagyobb hőfokon rápirítunk.

A burgonyát és a sárgarépát (leveszöldséget) sós vízben puhára főzzük, leszűrve összetörjük.

A gombát felszeleteljük, kissé lepirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, amikor már szép a színe, megsózzuk, borsozzuk, köménnyel, és pici majoránnával ízesítjük, leszórjuk egy kanál liszttel, elkavarjuk, felöntjük a borral és annyi vizet adunk hozzá, hogy kellemes, nem túl sűrű szaftot kapjunk.
Tálaláskor a burgonyára helyezzük a felszeletelt, csibetekercset, és a gombás szafttal körbe locsoljuk. Jó étvágyat és kellemes ünnepeket kíván Steffel Csaba.

Ízletes saláta sonkamaradékból

főtt-sonka, Kép: flickr
Kép: flickr

Még mindig van a húsvéti sonkából, de már kissé unod? Ezzel az ízletes salátával bolondítsd meg! Isteni finom akár sültek mellé, vagy főfogásként is!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!