Életforma.hu

GASZTRO

3 szuper finom tészta recept -Ravioli, Cannelloni és Quiche

 A 3 szuper finom tészta recept, a Ravioli, Cannelloni és Quiche. Akik már kóstolták valamelyiket is, tudhatják, hogy megéri megtanulni otthon is elkészíteni.  

Ravioli
Hozzávalók: a tésztához 50 deka liszt, 5 tojás, só, 2 evőkanál olívaolaj. A töltelékhez 40 deka darált marhahús, 25 deka parmezán, 20 deka parajpüré, 6 deka vaj, 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 deci vörösbor, csipetnyi őrölt bors, oregánó.
Elkészítése: a lisztből a tojásokkal, sóval és olajjal kemény, sima tésztát gyúrunk, majd letakarjuk, és fél órát pihentetjük. A töltelékhez az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst, és összepirítjuk. Beleöntjük a vörösbort, lefedve tovább pároljuk, majd sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, végül hozzáadjuk a parajpürét, a parmezán felét és a tojást, s az egészet jól összedolgozzuk. Az egy milliméter vékonyra kinyújtott tészta egyik felére kiskanállal diónyi halmokat rakunk a masszából egymástól 4-5 centi távolságra, erre ráhajtjuk a tészta másik felét, s a sorközöket jól összenyomkodjuk. Derelyevágóval négyzetekre vágjuk, majd forró sós vízben kifőzzük. Leszűrve forró vajban megforgatjuk, és a maradék reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Cannelloni
Hozzávalók: a töltelékhez 50 deka darált marhahús, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál olívaolaj, 1,5 deci vörösbor, ízlés szerint kakukkfű, oregánó, só és őrölt bors. A mártáshoz: 5 deka húsos szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 3 paradicsom, 1 deci vörösbor, só, őrölt bors, 4 evőkanál reszelt parmezán. Tésztalapokat készen vásárolhatunk.
Elkészítése: a töltelékhez a serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát és a szétnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a húst, a paradicsompürét, a bort és a fűszereket. Az egészet összepirítjuk. A készen vett tésztalapokat sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, majd elosztjuk rajtuk a tölteléket. Ezután egyenként feltekerjük őket, és kivajazott sütőedénybe egymás mellérakjuk. A mártáshoz a kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk a zsírban a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, s végül a paradicsompürével, a borral és fűszerekkel sűrűre főzzük. A kész mártást ráöntjük a tésztatekercsekre, megszórjuk a parmezánnal, majd a tepsit előmelegített sütőbe tesszük, amíg a sajt ráolvad a tésztára.

Quiche
Hozzávalók: egy csomag mirelit vajastészta, 50 deka hámozott paradicsom, 25 deka kecskesajt, 1 ág friss kakukkfű, 1,5 deci tejszín, 1 tojás, só, pici reszelt szerecsendió, 1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem.
Elkészítése: a vajastésztát fél centi vastagra kinyújtjuk, és belehelyezzük egy kivajazott tepsibe. A paradicsomot felkarikázzuk, a kecskesajtot felszeleteljük, és rétegesen rárakjuk a tésztára, majd megszórjuk az apróra vágott kakukkfűvel. Belekeverjük a tejszínbe a tojást, sózzuk, szerecsendióval és a petrezselyemzölddel ízesítjük, majd leöntjük vele a rétegezett tésztát, és forró sütőben megsütjük.


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.