Kevert meggyes lepény
Hozzávalók: 18 dkg vaj vagy margarin, 35 dkg liszt, 25 dkg kristálycukor, 4 tojás, 1 csomag sütőpor, fél liter kimagozott meggy, 2 kiskanál fahéj, a tepsi kikenéséhez zsír, a tálaláshoz porcukor.
Elkészítés: Habosra keverjük a margarint a tojások sárgájával meg a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük (nem kell megijedni, ha kicsit sűrűbb állagú), majd belepotyogtatjuk a kimagozott meggyszemeket, és meghintjük a fahéjjal.
Forró sütőbe toljuk, és közepes lángon kb.35-40 percig sütjük. Még langyosan kockára vágjuk és meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat!