Hozzávalók:
- 8 dkg füstölt szalonna apró kockára vágva
- 1 kg sárgarépa, fehér répa, zeller felkarikázva, kockára vágva
- 1 fej hagyma karikára vágva
- 2 ek olaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor rozmaring-bazsalikom-kakukkfű
- 1,5 l húslé, vagy kockából főzött húsleves
- 1 babérlevél
- só
- bors
- 8 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
Fontos!
A zöldségeket nagyon lassú lángon főzd, hogy jól kijöjjenek az ízek!
Süsd zsírjára a szalonnát. Jöhet rá az olaj, majd a hagyma. Ha megfonnyadt, add hozzá a zöldségeket. Kicsit engedd pirulni, és most öntsd hozzá a húslét. Jöhetnek a fűszerek, és főzd puhára lassú tűzön az egészet. Tehetsz hozzá burgonyát, rizst vagy tésztát is, de mi nem szoktunk. Amikor minden puha, hozzáöntöm a bort, épp csak forrjon, és már kész is! Szórd meg a tetejét a reszelt parmezánnal.
Ha szereted a parmezánt, itt egy másik bomba jó olaszos recept, amit nagyon szeretnek a csizma szárában!