Hozzávalók
● 1 közepes csirke
● 8 deka liszt
● 1 púpozott teáskanál
pirospaprika
● 1 mokkáskanál majoránna
● 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
● 1 teáskanál só
● késhegynyi őrölt kömény
● 2-3 gerezd fokhagyma
● 10 deka reszelt füstölt sajt
● 1 nagy fej vöröshagyma
● 2 deci tejföl
● 4 deci olaj
● 1 deka vaj
Elkészítése
A csirkét megtisztítom, majd feldarabolom. A lisztet összekeverem a fűszerekkel, az apróra vágott fokhagymával, és ebbe a keverékbe jó alaposan beleforgatom a csirkedarabokat. Egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé rakosgatom őket, majd rászórom a maradék lisztes fűszerkeveréket. Rákarikázom a vöröshagymát, rászórom a reszelt sajtot, és meglocsolom az olajjal elkevert tejföllel. Fóliával beborítom, majd előmelegített sütőben 40-50 percig sütöm. Ezt követően a megpuhult húsról leveszem a fóliát, és a húst lepirítom. Burgonyapürével, salátákkal vagy párolt zöldségekkel tálalom.
● Egész csirke helyett csak combokkal, csirkeszárnyakkal is készíthetjük.
Az Életforma Shopban árban, színben, minőségben is nagyon sokféle kést találhatsz még ezen kívül is!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!