Életforma.hu

GASZTRO

A Peller lányok még ma is a nagymama receptjéből főznek

Peller Anna és Peller Mariann az ország egyik legismertebb testvérpárja, akik nemcsak a színpadon, és a kamerák előtt mozognak otthonosan, hanem a konyhában is. Ehhez kiváló alapokat kaptak a nagymamájuktól.

Peller Annának és Mariannak hosszú évekbe telt, mire kialakították azt az étkezési rendet, amivel most formában tudják tartani magukat. A lányok évek óta a vegetáriánus étrend követői, de Anna kis időre még a vegánságot (semmilyen állati eredetű ételt nem fogyasztott) is kipróbálta. A sütés-főzési alapokat viszont egy, az életüket nagyon meghatározó személytől kapták.

Még anyukánk is a sváb származású nagymamánktól, vagyis édesapánk anyukájától tanult meg főzni. Peller mama mindig a sparhelten főzött, az nekünk felfoghatatlan dolog volt, de minden étele különlegesre sikerült” – idézi a gyerekkori emléket Anna.

Fotó: Ízvarázsló

Minden, amit csinált, a világ legjobb kajája volt! Más volt az íze a tejbegríznek, a rántottának, a bablevesnek, de még a paradicsomos káposztának is. Egyébként én a mai napig, ha tejbegrízt készítek otthon, - akár a gyerekeknek, akár magamnak - beszélgetek közben a mamával. Persze csak fejben, de ilyenkor megrohannak a korabeli  emlékek.” – mondja Mariann.

Azok a fránya robotgépek

Az RTL Reggeli háziasszonyai az Ízvarázsló forgatásán is hús nélküli ételt készítettek: Minestrone leves és csokis keksz volt a menü, bár ez utóbbi elkészítésében a robotgép jelentett némi kihívást Mariann számára. „Ha számomra új a gép, akkor egy kicsit félek tőle. Nem azért, hogy felrobban, vagy felgyújtom a konyhát, inkább csak óvatos vagyok, nehogy elrontsam” – mondja Mariann, de Anna át is veszi a szót.

A konyhafelgyújtás amúgy is az én „mesterségem”. Nálam egyszer már lángolt a konyha, meg is hagytam a falon a nyomát, hogy legyen mindig, ami emlékeztet rá” – teszi hozzá nevetve a színésznő.

https://www.youtube.com/watch?v=Pvz3vFrjX0c

 

Gyerekkorunk óta törekszünk arra, hogy jó formában legyünk

A lányok életében nem csak az egészségtudatos táplálkozás van jelen, hanem egy ideje már a sport is. Mariann 2019 elején kezdett el tornázni, Anna pedig tavaly június óta  fut rendszeresen.

A járvány, a karantén, meg ez az egész helyzet vett rá, hogy elinduljak futni. Azóta szinte mindennap futok, nem nagy távokat, mert az egyéni csúcsom 8 km, de tőlem ez is nagy teljesítmény. Ha ezt a tesi tanárom tudná, most biztos jót nevetne.” – mondja Anna.

Nekem is volt egy cél a fejemben, amikor elkezdtem tornázni. Igaz a cél mindig ott volt, csak eddig sosem sikerült elérni. Otthoni edzéssel kezdtem, pont Stahl Judittól kaptam tanácsot, hogy hogyan tornázzak. Nagyon durván átalakult a testem. Az elején heti 7 alkalommal tornáztam, ma már heti 5-6 edzős napom van, ha csak 4, akkor már rosszul érzem magam. Mi gyerekkorunk óta foglalkozunk azzal, hogy a lehető legjobban nézzünk ki. Nagyon figyelünk arra, hogy se cukrot, se fehér lisztet, se túl sok szénhidrátot ne fogyasszunk, pont azért, mert szerettük volna, hogy a külsőnk rendben van. De a legjobb, hogy ettől a belsőnk is sokkal kiegyensúlyozottabb és harmonikusabb. Egészségesebbnek érezzük magunkat attól, hogy egészségesen étkezünk.” – mondta Peller Mariann.

Egy így van. Pedig mi szó szerint zabáltuk az édességet, imádunk enni, de már figyelünk arra, hogy minél kevesebb haszontalan szénhidrát jusson a szervezetünkbe. Én például sokkal jobban működök, ha nem eszem húst. Jobban tudom tartani a súlyomat, energikusabb vagyok, és kevesebb alvás is elég egy sikeres naphoz” – tette hozzá Peller Anna.

Még több hír sztárokról:

Peller Mariann: „Az angyalok nem mesefigurák, itt vannak velünk”

Balázs Andi fölött sem süt mindig a nap

 

 


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.