Hozzávalók:
12 dkg porcukor
18 dkg vaj
2 tojássárgája
2 teáskanál citromlé
18 dkg liszt
10 dkg darált mogyoró (bokormogyoró)
15 dkg aszalt vörös áfonya
néhány evőkanál mák
Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citromlevet, majd a liszt és mogyoró keverékét. Utolsóként a vörös áfonya került a masszába. A tésztát - ami inkább egy jó állagú krémre emlékeztet - kettészedjük, és lisztezett alufólián nagyjából négy centi átmérőjű rudakat formálunk a két adagból. Ekkor megszórjuk a fóliát mákkal, és alaposan belehengergetjük a hurkákat, rányomkodjuk a felületére a mákot, majd szorosan beletekerjük a fóliába, és mehet a hűtőbe. Legalább négy órát pihenjen. A kemény tésztarudakat éles késsel egyforma korongokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd 170 fokon 15 percig sütjük.