A muffint a diétásoknak sem kell nélkülözniük, mert a hozzávalók módosításával számukra is élvezhető változatok léteznek. Ilyen ez az almás, müzlis variáció is. Gyanítjuk, hogy nem egyszer fogod elkészíteni!
20 dkg száraz "alap", ez lehet: (20 deka diétás lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal, vagy 20 deka zabpehely, zabkorpa és diétás liszt keveréke, vagy 20 deka teljes kiőrlésű liszt és diétás liszt keveréke vagy 20 deka lenmagliszt és zabliszt keverve)
Kép: dietaenigyszeretlek-hu
fél csomag sütőpor
teáskanál szódabikarbóna
1 dl tej, vagy akik nem tejfogyasztók: kókusztej
1 evőkanál fahéj
10 dekának megfelelő édesítőszer
1 tojás
csipet só
1 dl kókuszolaj vagy vaj
20 dekának megfelelő reszelt vagy felkockázott alma (2-3 db)
Összekeverjük külön a száraz (liszt, fahéj, sütőpor, szódabikarbóna), majd külön a nedves anyagokat (tej, tojás, olaj, édesítő, csipet só) és végül a nedveset hozzáöntjük a szárazakhoz, majd hozzákeverjük a reszelt almát és a müzlit is. Kókuszzsírral kikent muffinformákba, vagy papírkapszlikkal kirakott formákba, vagy szilikonformába tesszük, kb. 25 perc alatt megsütjük. Kockákra vágott fahéjas almával, cukormentes-gyümölcsös müzlikeverékkel díszíthetjük.
Gondoltál már arra, mikor volt utoljára, hogy igazán kipihentél valahol egy hosszú héten át tartó munka után, miközben gyönyörű környezet vesz körül, és ínycsiklandó fogásokat élvezhetsz? Egy különleges étkezési élmény, mint a brunch, nem pusztán az étkezésről szól, hanem egyfajta rituáléról, ami összekapcsolja az embereket, korosztálytól függetlenül. Családtagokkal és barátokkal eltöltött minőségi idő, ahol a beszélgetések és az ízek találkozása teremti meg az élményt.
Sokan úgy vélik, hogy a diéta és az édesség fogyasztása kizárják egymást. Gyakran hallani, hogy akik odafigyelnek a táplálkozásukra, le kell hogy mondjanak a cukorról és a csokoládéról.
Az utóbbi években tapasztalható növekvő érdeklődés a húsmentes táplálkozás iránt, ami részben etikai, részben pedig egészségügyi megfontolásokból fakad.
Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.