
Hozzávalók:
tészta
- 25 deka liszt
- 1/2 kk só
- 125 g vaj v margarin
- 80 ml hideg víz
krém
- 2,5 dl. tejszín
- 3 tojás
- 60 gr cukor
- 2 kanál darált mandula v. dió v. mogyoró
- 3-4 nagyobb alma
- 2 vaníliás cukor
- citromhéj
- kevés fahéj
Elkészítés:
Sanyi férfias egyszerűséggel így mesélte :
A tészta hozzávalókat összedolgozni, fóliázni és fél órára hideg helyen pihentetni. A sütőt bekapcsolni 2oo fokra, majd mielőtt berakjuk a pitét lekapcsolni l8o fokra. Az almákat meghámozni és felszeletelni. 28-3o cm-es formát vékonyan kizsírozni( vajazni), majd a kinyújtott tésztát belehelyezni úgy, hogy az oldalát is befedje. Megszórni a darált mandulával vagy dióval, mogyoróval. Az almákat a képen látható módon felsorakoztatni.
A krém hozzávalóit (a mandula kivételével) habosra keverni és az almák tetejére önteni. Kb 35 percig sütni (pirosodásig).
Köszönjük, Sanyi!
Almás sütiket pudingosan is, muffin formában, de még egyszerű kevertnek is elkészítettük már. Mindegyiket ajánljuk!