Hozzávalók:
- 25 dkg babapiskóta
- 2 dl habtejszín
- 3 banán felkarikázva
- 5 dkg porcukor
- 1,5 dl tej
- reszelt csoki a díszítéshez
Elkészítés:
Vegyünk egy lapos jénait, és tegyünk egymás mellé babapiskótákat, amiket előtte langyos, édes tejben. Verjük a cukorral kemény habbá a tejszínt, majd vastagon kenjük be vele a piskótákat. Fedjük be banánkarikákkal az egészet. Ezeket a rétegeket addig folytatjuk, amíg minden alkatrész el nem fogy, a lényeg, hogy a tetején tejszínhab legyen. Szórjuk meg a reszelt csokival, és tegyük legalább három órára hűtőbe.
Kínáljunk hozzá egy kis furmintot, hiszen februárban a furmintot ünnepeljük! Jó étvágyat!
Mindig vidámság tölt el, ha a spanyol, sőt kiváltképp, ha a katalán konyháról esik szó. Ezt a receptet egy barcelonai forgatásomkor kóstolhattam meg, és már akkor beleszerettem. Isteni finom, és a magyar konyhához is remekül passzul. Kitűnő ötlet mondjuk egy gulyás után. A férjem imádja!