Életforma.hu

GASZTRO

Balássy Betti eddig 13 kilótól szabadult meg

Varga Feri és Balássy Betty életét alaposan átírta a koronavírus-járvány. Koncertek és fellépések hiányában Feri asztalosként kezdett dolgozni, Betty pedig belevágott a régóta halogatott fogyókúrába: 10 hét alatt 13 kilótól szabadult meg.

A két művész életét alaposan megnehezítették a járvány miatt kiszabott korlátozások, de rájuk abszolút jellemző, hogy mindenből kihozzák a legjobbat. Most sem történt ez másként.

Fotó: Ízvarázsló

A küzdelem a súlyommal régi eredetű dolog. A gyerekek születése után nem sikerült visszaváltoznom, az eltelt évek alatt pedig szépen feljöttek a pluszkilók, melyeket leadni mindig nagyon küzdelmes. Így csináltam a Facebookon egy csoportot, ahova sok nő, sőt férfi is belépett már. Olyanok, akik eddig nem tudtak sikeresen végigcsinálni egy fogyókúrát, vagy, ahogyan nekem is, egyik fogyás eredménye sem volt tartós” – meséli Balássy Betty, aki szerint a fogyás egy örökös küzdelem, olyan, mint egy túra: hegyre fel és hegyre le. De, ahogy minden túrának, úgy a fogyásnak is megvannak a szépségei.

Engem most az visz előre, hogy ez a Facebook közösség egy igazi motiváló csoporttá vált. Sokat húzzuk egymást, hetente „mérlegelünk”, és nem csak a fogyási, hanem az étkezési tanácsokat is megosztjuk egymással” - mondja az énekesnő.

Helyhiány a konyhában

A házaspár az Ízvarázsló forgatásán is olyan ételt készített, ami büntetlenül fogyasztható, nem csak Betty számára, hanem Ferinek is, aki évek óta cukorbetegséggel küzd. A pár olívás-fokhagymás spagettit és csokis varázsszeletet készített, de azt is elárulták, hogy otthon adódnak gondok a konyhában.

Mi soha nem főzünk együtt, mert nem tudunk megmaradni egymás mellett a konyhában. Mindig mást csinálunk. Feri inkább a húsos-főzős, én pedig inkább sütős vagyok. Neki teljesen más elképzelése van a főzésről és a sütésről, mint nekem. Engem inkább idegesít, hogy beleszól ebbe-abba, de nyilván őt meg az zavarja, hogy én még csak a hagyma felvágásával pepecselek, amikor ő már rég máshol tartana” – mondja mosolyogva Betty.

Szinte elbotlunk egymásban, folyton kerülgetjük a másikat. Bár lehet , hogy az lenne a megoldás, ha nagyobb lenne a konyhánk” – teszi hozzá, szintén nevetve, Feri.

https://www.youtube.com/watch?v=rYQQjfwEX2Q

Bettynek a tészták a kedvencei, Feri viszont a  lekvárért rajong

A hosszú, együtt töltött évek alatt a házaspár már megtanulta azt, hogy mikor ki dolgozzon a konyhában. „Erre nem kell külön beosztást készítenünk. Feri reggel elmegy dolgozni és csak este jön haza, így napközben én főzök. Hétvégén meg, ha van ideje és kedve, akkor összedob egy jó marhapörköltet, vagy ha az idő engedi, akkor grillezünk a kertben” – meséli Betty, aki elárulta, hogy neki a tészták a gyenge pontjai, Feri pedig a lekvárokért van oda.

Csak azóta, amióta cukorbeteg lettem. Alapból nem vagyok édesszájú, de amióta olyan lekvárokat, dzsemeket kóstolok, amiben nincs cukor, hanem csak a gyümölcs valódi íze érvényesül, azóta rajongok értük. Cukorbetegként nekem nagyon fontos az egészséges táplálkozás. Soha nem is volt előítéletem az alternatív alapanyagokkal szemben, és nekem kifejezetten hasznos, ha csökkentett szénhidráttartalmú ételekkel táplálkozok” – árulta el Varga Feri.

A házaspár azt is elmondta, hogy mindhárom gyerekük szereti, amiket főznek nekik. Nem veszik észre a különbséget a hagyományos ételek és az egészséges alternatívák között. Igaz, a szülőknek ehhez egy jól bevált trükkjük is van: nem mondják meg nekik, hogy mit ettek.

Még több sztárhír:

Az Operában tér vissza Péterfy Bori

B terv- Szily Nóra a változásról


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.