Hozzávalók (4 személyre):
2 csirkemell
6 dkg vaj
2 hagyma
1 ek kukoricaliszt
45 dkg baracklekvár
13 dkg szárított barack(lehet konzerv is)
1 friss édes zöldpaprika
1,2 dl tejföl
só, bors
Elkészítése:
A melleket csontozza ki, felezze el, a hagymát vágja apróra, a barackokat negyedelje, a paprikát vágja kis kockákra. Lábasban olvassza meg a vajat, rajta süsse a csirkét mindkét oldalon aranybarnára. Vegye ki, zsiradékán dinsztelje a hagymát üvegesre. A lekvárba keverje bele a kukoricalisztet, tegye a hagymára, kevergesse, míg felforr. Vegye lejjebb a hőt, sózza-borsozza, tegye rá a szárított barackot és a csirkét. Fedő alatt párolja, míg megpuhul, néha keverje meg. Tegye bele a paprikát, főzze még 5 percig, majd a hőről levéve keverje bele a tejfölt.
Jó étvágyat!