Hozzávalók:
- 1 kg birkahús felkockázva
 - 2 fej vöröshagyma
 - 1 ek olaj
 - 10 dkg füstölt szalonna apró kockára vágva
 - 2 fej paradicsom
 - 1 ek pirospaprika
 - só
 - 1-2 zöldpaprika
 - must
 
Elkészítés:
Pároljuk üvegesre a szalonnát és a hagymát.
Fűszeres indiai húsgolyók
Aki kedveli az indiai ízeket, a csípős, gazdagon fűszerezett ételeket, az imádni fogja ezt a bársonyos, telt szószban fürdő húsgolyós ételt.
Most dobjuk hozzá a húst, és erős lángon kevergetve pirítsuk pár percig. Jöhet a pirospaprika, a zöldpaprika, a paradicsom, és persze a só is! Öntsük fel musttal, hogy a lé elfedje, és fedővel a tetején már rotyoghat is egészen addig, amíg megpuhul a hús. (Must helyett készülhet borral is!) Készítheted bográcsban is, ha lehet úgy még finomabb! Jó étvágyat!