Hozzávalók:
- 60 dkg bébicékla
- 1 dl olaj
- 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva (lehet 3 szál újhagyma vagy 10 cm póré)
- 1 gerezd fokhagyma, szintén apróra vágva
- ízlés szerint só, ecet
Elkészítés:
Mosd meg, majd főzd meg a kis céklákat. Amint megpuhultak, hámozd meg az egészet. A serpenyőben hevítsd fel az olajat, dobd bele a kb. 1x1 cm-es céklákat, picit pirítsd meg, majd szedd ki egy szűrőlapáttal egy tálba. (Ha a céklák nagyon kicsik, nyugodtan tedd bele egyben!) Keverd hozzá a hagymákat, öntsd rá az olajat, amiben a kis céklák sültek, és dugd be a hűtőbe legalább 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek! Ez is fantasztikus kiegészítője egy grilles vacsorának!
Az ínyenceknek ajánlok egy kecskesajtos salátát is! Pazar!