Hozzávalók:
- 30 dkg cékla
 - 40 dkg sárgarépa
 - 20 dkg lila káposzta
 - 5 dkg vöröshagyma
 - 5 dkg lila hagyma
 - 1 kávéskanál pirospaprika
 - 1 kávéskanál köménymag
 - só ízlés szerint
 - 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj
 
Elkészítés:
A vöröshagymát kevés vízben megpárolod, lepirítod. Hozzáadod a felkarikázott sárgarépát, csíkokra vagy kockákra vágott céklát, végül a legyalult lila káposztát. Sózod, köménymaggal fűszerezed, vízzel felöntöd, és készre főzöd. A pirospaprikát kevés hidegen sajtolt olajjal kikevered, kevés forró levessel elkevered, majd a leveshez adod. Apróra vágott lilahagymát szórsz a tetejére.
(Forrás: andio.hu)