Hozzávalók
● 15 deka burgonya
● 25 deka tehéntúró
● 40 deka liszt
● 10 deka vaj
● 2 tojás
● 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése
A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk, és még melegen áttörjük. Ha kihűlt, összekeverjük az áttört túróval. Hozzáadjuk a lisztet, a vajat, a két tojást és a vaníliás cukrot, és kemény tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és fél óráig pihentetjük. Miután jól kipihente magát, lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és derelyemetszővel tetszés szerinti formákra vágjuk. Sütőlapra tesszük, kicsit megszurkáljuk, és közepes hőmérsékleten világos barnára sütjük. Tálaláskor porcukorral még megszórhatjuk.
● Édesebb szájúak egy vaníliás cukorral többet is tehetnek a tésztába.
● Pikáns lekvárral is adhatjuk.
S bár ez a tészta önmagában is finom, valóban nem árt rá egy kis porcukor, meg hát jobban is néz ki, ha meg van hintve. S hogy pont annyi kerüljön rá, amennyi kell, így egy porcukorszórót is ajánlunk, az ára 750 forint.
De ezeken kívül most az Életforma Shopban sokféle akciós terméket is találsz!
● További Életforma-receptek itt!