- 1 kg liszt,
- 700 g cukor
- 200 g vaj
- 1 tasak élesztő
- 2 kanál méz
- 1 narancs reszelt héja
- 0,5 dl Vin Santo (vagy más édes desszertbor)
- 300 g mogyoró
- 300 g mandula
- 100 g mazsola
Elkészítés:
A toszkán hozzávalókat egy nagyobb tálban összekevered, és gyúrod addig, amíg homogén, ragadós masszát nem kapsz. 4 cm átmérőjű és tepsi hosszúságú hengereket formálsz, melyeket 4-5 cm-re egymástól a tepsibe egymás mellé helyezed. Tetejüket tojássárgájával megkened és kristálycukorral meghinted. 30 percig 160 C meleg sütőben sütöd, majd még melegen az aranybarnára sütött hengereket cantuccini alakra, tehát 1 - 1,5 cm-es vastagságú darabokra felszeleteled, és ezt követően újra, 4-5 percre visszarakod a sütőbe, azért, hogy kellőképpen száraz cantuccini-ket kapj. Észveszejtően finom!
Tudj meg többet a toscán konyháról!
Tudod milyen a toszkán diós tészta? Ezt is próbáld ki!