Hozzávalók:
- 2 dkg olaj
- 2 dkg só
- 2 dkg vaj
- 2 dkg cukor
- 370 ml víz
- 3 ek vegyes mag (szezám-, tök-, napraforgó-, lenmag...stb.)
- 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt (ezt nem szitálom, hanem mindjárt bele mérem az üstbe, erre szórom a magokat, és utána jöhet a szitált liszt)
- 10 dkg rétesliszt
- 42 dkg sima liszt
- 1 tk kenyérfűszer
- 7 g szárított élesztő
Elkészítés:
Tészta programom 1 óra 50 perc, utána átdagasztom. Gőzben kelesztem 35 percet, sütés először 15 perc maximumon, utána 35 perc 200 Cº-on. Figyelem: bent hagyom a kenyeret, míg melegszik a sütő, de ezt beleszámolom a kelesztésbe. Tehát: felmelegítem a sütőt, begőzösítem, és kb. 50 C°-on bent tartom. Kb. 20 perc után bekapcsolom a sütőt, fel max.-ra (ez kb. 230-250 C., és tíz percig melegítem, ezzel vége a kelesztésnek, és innen számítom a sütést. 10-15 per múlva visszaveszem a hőfokot, és készre sütöm. Rácson letakarva kihűtöm.
Kapros-füstölthalas szendvicskrém Max konyhájából
Nagyon szeretjük a halakat – legyen az akár egy frissen füstölt lazac vagy egy pácolt pisztrángos szendvics. Sokszor szerepelt a füstölt hal a Darnay pince borvacsoráin, rendezvényein is, és egy-két esküvői menüben is előkelő helyet kapott! Nincs bántóan hal íze, inkább olyan kicsit figyelem felhívó, hogy mit is lehet egy jó füstölt halból készíteni. Évek óta népszerű téma, hogy kevés halat eszünk, itt az ideje, hogy ezen a fronton is erősítsünk! Együnk halat! És igaza van Somogyi Zoltán Maxnak! Együnk!