élesztő cikkek

Napraforgómagos svájci gyökérkenyér
Pihe-puha ropogós kenyérkét mutat most meg Pammer Lívia, aki már eddig számos, isteni kenyér-receptet osztott meg velünk. Egyik nap összeállította a tésztát, letakarta, másnap reggel átdolgozva és formázva kisütötte. Kis gyakorlással húsvétra menni fog!

Tavaszi muffin-szendvics húspogácsával, baconnal, sajttal, csírákkal
Igazán ínycsiklandó és nagyon laktató szendvics született, sok-sok finomsággal töltve ízes puha muffinzsemlében, a gyerekek nagy örömére, mindenki ízlése szerint töltötte. Legyen szép tavaszunk!

Gőzgombóc a sógoréktól
Most egy kicsit nagyobb szakácstudományt igénylő gőzgombócot (germknödel) készítünk. Van-e szebb, mikor a hütte napsütötte teraszán egy vaníliaszósz közepén ücsörgő, gőzőlgő gőzgombóc mosolyog vissza ránk? Bár az egyik élelmiszer-áruházláncban lehet kapni mirelit gőzgombócot, teljesen más, ha mi készítjük és tálaljuk fel a családnak.

Zsíros pogácsa egy kis köménnyel
Hivatalos voltam egy szülinapi összejövetelre a minap. Ilyen esetekben többünkben megfogalmazódik a klasszikus kérdés: jajj, mit vigyek...? Arra gondoltam, hogy sütök valami fincsit. Minek van szezonja? A disznóöléseknek! Igen ám, de a töpörtyűt valaki kiette a hűtőből vacsora és reggeli között… Hát akkor marad a zsír. ...és megint rá kellett jönnöm: Legjobb sütemény a pogácsa! Ez az őrülten jó ételek mesterének véleménye. Íme a recept!

1 pizza, 3 variáció
Igen, már a pizzának is van világnapja. Nyilván, már mindenki ezer félét próbált, és a legtöbben rendelték, vagy fagyasztva megvették az első szupermarketben. Pedig a legjobb, amit magad készítesz, és hidd el, egyáltalán nem ördöngősség! És egy tepsin belül úgy variálod, ahogy csak akarod!

Itt az elronthatatlan farsangi fánkok receptje
Ha máskor nem, legalább farsang idején próbálkozzunk meg a fánksütéssel! A paletta igen széles, alig lehet választani közülük, mi most a szalagos fánk és a csöröge fánk receptjével szeretnénk kedvet csinálni a farsangi finomságokhoz.

Juhtúró és mák, avagy Leves után, vagy mellé
Jó kis hétköznapi, téli, tartalmas leves mellé mi is kéne jobban, mint ez a fincsi kis pogi! Az őrülten jó ételek mestere szerint ez igazán megkoronázza az ebédet!

Svájci gyökérkenyér kezdőknek is
Olyan kevés időm van mostanában főzni, kenyeret pedig már nem is tudom mikor sütöttem utoljára. Tegnap este összeállítottam egy gyökérkenyeret, hogy reggel legyen friss kenyerünk és a tervezett ebédhez is pont passzolt. Nincs párja a frissen sült ropogós kenyérnek, az biztos! Kezdőknek is bátran ajánlom az elkészítését – írja Pammer Lívia!

Virslis pogi
Rengetek kitűnő recepttel lepett meg minket az őrülten jó ételek blog írója az elmúlt évben is. Ez a remek kis vendégváró legújabb remeke. Pompás kiegészítője lesz majd a délutáni kártyapartinak vagy társasjátéknak. Vagy tedd el a receptet, hiszen mindjárt itt a farsang! Jól jön majd!

Sonkás-medvehagymás csónakok
„Anyuéktól kaptunk egy nagy adag medvehagymát. Csináltunk belőle pesto alapot, fagyasztottunk leaprítva és levélben, tettünk el olajba, de frissen is ettünk belőle. Tettünk a szendvicsre és csináltam ezt a csónakot. Füstölt, házi sonkával és medvehagymával. Már sütéskor vonzó az illata, hát még az íze!” Így ajánlja receptjét Somogyi Zoltán Max.
Medvehagymás kalács
Sokszor előfordult már velem, hogy pont az ünnepek alatt találtam rá a tuti receptre! Csakhogy addigra már mindent megfőztem, megsütöttem, a hozzávalók fele pedig nem volt otthon. Ezt a receptet azért adom közre, hogy ne járj így, most találj rá, és még van lehetőséged ezzel fényezni magad az ünnepeken a család és a barátok előtt.
Márti füstölt csülkös kiflije a sörözéshez
Nemrégiben kaptam egy pompás füstölt csülköt, amit mézzel, mustárral sütöttem meg. Minden igyekezetünk ellenére nem tudtuk megenni az egészet, így adódott a kérdés, mi legyen a másik felével. Nos, egy hétvégi buli megoldotta a dolgot. Eredeti kolbászos kiflim tésztáját házasítottam a felkockázott csülökkel. Valami csodás lett! Alig tudtam lefotózni, olyan keletje volt!
Mandulás-kakaós csiga a vasárnap délutáni kényeztetéshez
Szeretnél egy foszlós, langyos pihe-puha tésztájú kakaós csigát? Ha időm engedi bedagasztok egy finom, könnyed kelt tésztát. Leves vagy a délutáni kávé mellé kitűnő péksütemény. Egy kis darált mandulával megbolondítva szorosan egymás mellett sütve... Felcsigáztalak? Akkor most vágj bele - ezt ajánlja Pammer Livi!
Dagasztás nélküli mditerrán kenyér Maxtól
Max konyhájából most ezt a vidót választottam. Mindenki szereti a jó kenyeret, de nem mindenki tudja jól meg is sütni. Akkor most tegyünk egy újabb próbát együtt!
Házi kenyér, illatos, ropogós
Mostanában kicsit ritkábban sütök kenyeret, de még mindig imádom, ahogy a kezem alól kikerül egy-egy cipó, illatosan ropogósan, mire kihűl csoda cserepes lesz. Ahogy vágom megsercen a héja … szerintem nincs párja - állítja Pammer Livi. Higgyünk Neki! Irány a konyha!
Almás táska, a nyár íze
Hanyatlásnak indult a sógoroméktól kapott alma, így a hasznosításáról kellett döntenem. Régóta terveztem az egyik multinál látott úgynevezet kelt almás puffancs kopírozását, így most szerét ejthettem. A benne elrejtett alma tölteléket frissen készítettem, de a régebbi betétekkel ellentétben itt nem szerettem volna péppé főzni. Így amikor elérte az általam elképzelt párolási fokot, de még hersegett az alma, megkötöttem egy kis keményítővel. Nagyon jó lett az állaga, és a tésztát sem áztatta el - írja Somogyi Zoltán Max.
Cicaanya magos-rozsos kenyere
Sokszor előfordul velünk, hogy jó lenne összedobni egy jó kis reggelit vagy vacsorát, de mit? Max konyhájában erre remek példákat találunk, de hogy csigázzam a kíváncsiságotokat, először a - mondjuk így - köretet mutatom meg. Pár nap, és jön hozzá a többi!
Hull a szilva a fáról...? Akkor süssünk lepényt belőle!
Imádjuk a szilvát befőttnek, lekvárnak, gombócnak és persze pálinkának is! Az első érett adagokból azonban mindig ezt a finom kelt lepényt sütötte meg nagyanyám. Jó indítása a szilvaszezonnak...
Fetával töltött mediterrán kenyér
Paradicsom, bazsalikom, olajbogyó, feta, ha csak rájuk gondolunk már kisüt a nap. Ezzel az egyszerű, de mégis izgalmas töltött kenyérrel és egy pohár borral pedig már a tenger mellé is képzelhetjük magunkat.
Házmester stangli
Nagyon jó vendégváró fogás is, ha pedig maradék főtt krumplink van, akkor különösen ó szolgálatot tesz ez a recept. Másnap reggelire a maradékot - ha lesz ilyen -, elpusztíthatja a család.
Tejes-vajas zsemle
Mindig jó, ha van a tarsolyunkban néhány kipróbált, bombabiztos péksütemény recept, hogyha a körülmények miatt magunkra lennénk utalva, hogy ellássuk a családot szendvicsnek valóval. De ha szeretünk sütni, és nemcsak végszükség esetén állunk neki zsemlét készíteni, akkor különösen jól használhatjuk a receptet.
Vajas pogácsa
Tegye fel a kezét, aki nem szereti a pogácsát! Szerencsére egy kezet se látok a magasban, ezért megosztom az egyik kedvenc pogácsa receptemet az olvasóval. Másnap is kellemes, puha pogácsa a végeredmény. Van benne anyag rendesen, az már biztos, de a végeredmény sem mindennapi!
Kuglóf, a békebeli sütemény
A kuglóf alapvetően egy magas, kerek, nagyjából bő 22 cm átmérőjű, szeletekben kínált, tartalmas, édes kalácsféle, amely tradicionálisan élesztővel, sok tojással és vajjal készül.