Hozzávalók:
50 dkg liszt
50 dkg áttört tehéntúró
40 dkg vaj
2 tojássárgája
1 egész tojás
3 dkg élesztő
1 evőkanál só
a szóráshoz reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet tálba öntöm, rámorzsolom a túrót, a vajat, a 2 tojás sárgáját, az élesztőt is belemorzsolom, megsózom, majd homogén tésztát gyúrok, majd folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem. Ha kipihente magát, lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtom - szép nagy darab lesz -, és a felvert egész tojással vékonyan lekenem a felületét, majd félbehajtom a tésztát. Elforgatom 90 fokkal, és pihentetés nélkül újra kinyújtom, ekkor már nem kell annyira vékonyra, mint első alkalommal, újra lekenem tojással, megint félbehajtom. Ekkor a tészta kb. ujjnyi vastag. Apró pogácsaszaggatóval kiszaggatom, tetejét a maradék tojással lekenem, megszórom sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a teteje megszínesedik. Ne süssük túl!