Hozzávalók:
- 50-60 dkg csirkemell
- 1 db brokkoli
- 1 db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 pohár natúr joghurt
- oregánó
- bors, só
Elkészítés:
A csirkemellet kisujjnyi darabokra vágjuk, megszórjuk oregánóval, fél citrom levével megcsepegtetjük, jól átforgatjuk; 20 percet pihentetjük. A brokkolit rózsáira szedjük, és forrásban levő, sós vízben 3-5 percig főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A csirkemellcsíkokat szépen megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A fokhagymákat vékonyka csíkokra vágjuk, és forró olívaolajon megkapatjuk, majd azonnal (nehogy megégjen!), átforgatjuk rajta a lecsepegtetett brokkoli rózsákat. Tálaláskor a brokkolira halmozzuk a csibecsíkokat, és a maradék fél citrom levével illetve lereszelt héjával, kikavart joghurttal meglocsoljuk. Szerintem ennyi bőven ölég - állítja az Őrülten Jó Ételek bloggere. Jó étvágyat!
Brokkoli és szűz, avagy előttem az asztalom
Van egy csoport a fészen, ahol az Admin -Limara- minden nap felteszi a kérdést, hogy mit eszünk ma? Ma, épp amikor átnéztem a hűtőt, kipakoltam az asztalra amit el kell használni, pont akkor jött ez a kérdés; én pedig hama-gyorsan felsoroltam az előttem levő dolgokat, és hozzátettem, nnna, ezekből lesz valami…, és képzeljétek el, ez a valami lett belőle, és most se teketóriáztam vele sokat – írta az őrülten jó ételek tudója.