Hozzávalók:
- 4 db nem túlérett alma
 - 1 bio citrom
 - 4-5 szem szegfűszeg
 - 1-2 darab egész fahéj
 - 25 dkg túró
 - 5 dkg vaj
 - 2 evőkanál méz (elmaradhat)
 
Elkészítése:
1,5 liter vizet felteszel forrni a szegfűszeggel, fahéjjal és fél bio citrom reszelt héjával. Nagyjából 2-3 percig forralod, majd beleöntöd a fél citrom levét. Közben az almákat félbevágod, megtisztítod, és kivágod a közepüket. 2-3 percig főzöd az almákat a fűszeres vízben, nem szabad túlfőzni, mert könnyen szétesik. Teljesen kihűtöd, mert csak úgy lehet megtölteni. A vajat kikevered 1 evőkanál mézzel, a túrót áttöröd a másik evőkanál mézzel. A kettőt alaposan összedolgozod, fokozatosan hozzáadagolva fél bio citrom levét és héját. A krémmel megtöltöd az almákat. Díszítheted egy-egy szem meggyel, behűtve fogyaszd.
Tippek:
- Ne vegyél vastag héjú citromot, mert abban csak a fehér héj sok: citromlé, reszelni való citromhéj kevés lesz.
 - Lehetőleg sötétebb élénksárga, kemény citromot válassz.
 - Ha csak egy csepp citromlére van szükséged, nem kell rögtön konyhakéssel nekiesni. Szúrd meg egy villával, hústűvel, úgy csöpögtess!