Csekei töltött csirke
Elkészítési idő: 90 perc
Energiatartalom: 1 adag: 480 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 evőkanál vaj
- 1 dl húsalaplé
- 2 evőkanál csemegekukorica
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 szál rozmaring
- 1 szál zellerszár
- 1 db zöldpaprika
- 1 db pirospaprika
- 1 szelet kenyér
- ízlés szerint őrölt fehérbors
- ízlés szerint só
- 1 db csirke
A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Sóval és borssal ízesítjük. A kenyeret kockákra vágjuk.
A paprikát megmossuk, szintén felkockázzuk. A zellert meghámozzuk és vékony csíkokra szeleteljük. A rozmaringot és a petrezselymet megmossuk, és száruk nélkül felaprítjuk. A kenyérkockákat forró olajban kissé megpirítjuk, kivesszük.
A zöldséget megpároljuk a visszamaradt olajban, majd hozzáadjuk a kukoricát és a húslevest. Fedő nélkül, közepes lángon 5 percig pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a kenyeret meg a zöldfűszereket. A sütőt 200 fokra bemelegítjük.
A kissé kihűlt zöldségkeveréket a csirke hasába és a fellazított bőre alá töltjük, majd a nyílást fogvájóval összetűzzük. Megkenjük a csirkét olvasztott vajjal. Mellerészével felfelé tepsibe tesszük, és a sütőben (gázsütő: 3-4. fokozat) kb. 40 percig sütjük. Megfordítjuk, és további 40 percig sütjük. Közben többször meglocsoljuk a levével.
Köretnek rizst vagy burgonyapürét kínálunk.
Tipp: A sültek, pecsenyék vagy pörköltmaradékok mártását sose öntsük ki. Kis dobozba töltve fagyasszuk le, hiszen később levesek, főzelékek vagy rakott egytálételek kitűnő ízesítője lehet.
Jó Étvágyat Kívánunk!
forrás: www.videkize.hu