Hozzávalók:
50 dkg csicsóka
2 közepes burgonya
1 kis fej vöröshagyma v. 1 evőkanál vöröshagyma krém
1 erőleves kocka
2 dl tejszín
a tálaláshoz bacon szeletek
Elkészítés:
A csicsókát körömkefével alaposan lekeféltem, darabokra vágtam, a krumplit meghámoztam, szintén felvágtam, és egy evőkanál vöröshagyma krémmel főni tettem. Beletettem a leveskockát is, sóztam, borsoztam a levest, majd mikor puha volt a zöldség, botmixerrel pürésítettem. Hozzáöntöttem a tejszínt, forraltam rajta egyet, és készen is voltunk. A bacont ollóval kis darabokra vágtam, ropogósra sütöttem, papírtörlőn leitattam, és megszórtam vele a levest. A tetejére csöpögtethetünk ízesített olíva olajat vagy akár pestót is.