Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 60 dkg burgonya
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 ger. fokhagyma
- 1 ek. paradicsompüré
- 1 db babérlevél
- 1 tk. fűszerpaprika
- őrölt kömény
- majoránna
- liszt
- só
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk, a szalonnát kis kocára vágjuk, és együtt elkezdjük pirítani, közben a csirkemellet is felkockázzuk, aztán a szalonnás hagymához adjuk. Amikor a hús elvesztette nyers színét, hozzáadunk 1 evőkanál paradicsompürét, és óvatosan lepirítjuk (nem égetjük!), meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadunk 1 babérlevelet, köménnyel és majoránnával ízesítjük, beleszórjuk a burgonyát és vízzel felöntve puhára főzzük, szükség szerint sózzuk. Befejező mozzanatként, fokhagymás rántással erősítjük ezt a kis egyszerű, levest. Ami nem is gulyás, de olyan mintha...
Uborkabólé macskajajhoz
Uborkánk a sárgadinnye rokona, már i.e. 10 ezer évvel termesztették a Himalája déli lejtőin. A rabszolgatartó Egyiptomban uborkát adtak a kőfejtőkben dolgozóknak, hogy azzal oltsák szomjukat. Ez a recept is egyfajta szomjoltásul szolgál, de tudd, hogy üdébbé, fiatalabbá varázsolja a bőrt, és a reumatikus panaszok ellen is használ. Egyszerűen imádom!