Hozzávalók:
1 közepes db cukkini
10 dkg zabpehelyliszt
3 ek zsemlemorzsa
2 db tojás
15 dkg sajt
1 csokor petrezselyem
1 csipet bazsalikom
1 csipet rozmaring
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, és vékony hasábokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldjét, bazsalikomot, rozmaringot, morzsát, reszelt sajtot és a sót. A cukkinihasábokat lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a sajtos morzsakeverékbe.
Sütőpapírral bélelt tesibe egymás mellé helyezzük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
Cukkini fasírt, ahogy Éva süti
A kedvenc zöldségem a cukkini, és be kell vallanom, az egyik kedvenc ételem a belőle készülő fasírt. Nyáron, amikor tele van a piac a zöld, karcsú cukkinikkel, kilószám hordom haza, és gyártom a fasírtot. Főételnek krumplival, salátával, zsemlébe vega burgernek, golyóba formálva előételnek, bárhogyan isteni. Azzal mindenképp számolni kell, hogy a besózás hatására nagyon összeesik a zöldség, így mindig többet vegyünk, mint amit a józan ész diktálna, így van rá esély, hogy annyi fasírtunk lesz, amennyire szükség van.