Hozzávalók:
1 salátacukkini
2 tojás
1 csésze tej
fél csésze liszt
1 mokkáskanál só
bors
olaj
A töltelékhez:
4 evőkanál majonéz
4 evőkanál tejföl
2 cikk fokhagyma vagy 2 mokkáskanál fokhagymapor
friss kapor ízlés szerint, só.
Elkészítés:
A cukkinit mossuk és hámozzuk meg, s reszeljük le kislyukú reszelőn. Adjuk hozzá a tojásokat, a sót, borsot, öntsük hozzá a tejet, s kavarjuk bele a lisztet. Palacsintaszerű masszát kapunk. Az olajat öntsük a serpenyőbe, és süssük meg a palacsintákat. A töltelékhez keverjük el a majonézt a tejföllel, az apróra vágott kaporral és a fokhagymával. Kenjük meg a palacsintákat, tekerjük fel.
Gazpacho
A tikkasztó kánikulák legeslegjobb levese, amihez a zöldségeken kívül már csak egy turmixgép szükséges.