Hozzávalók
● 50 deka lencse
● 1 cukkini
● 25 deka paradicsom
● 3 zöldhagyma
● 1 közepes fej lilahagyma
● 1 gerezd fokhagyma
● 4 evőkanál balzsamecet
● bazsalikom
● olívaolaj
● só, bors
Elkészítése
A beáztatott lencsét 30 percig főzzük, amíg szépen meg nem puhul. (Ha főzött lencsekonzervvel dolgozunk, akkor a lencsét csak alaposan mossuk át.) Ha kész, öntsük le róla a vizet, és tegyük egy nagyobb tálba.
Amíg a lencse fő, a cukkinit vágjuk félujjnyi kockákra, és a hasonló darabokra vágott paradicsommal együtt egy evőkanál olívaolajon futtassuk meg. Törjük össze a fokhagymát, és adjuk hozzá a cukkinihez, de vigyázzunk, le ne süljön. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a csíkozott lilahagymát, a felkarikázott újhagymát, és szórjuk meg bőven bazsalikommal., majd az olívaolajjal együtt öntsük hozzá a főtt lencséhez. Tegyük bele a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan keverjük össze. Ha elkészültünk, a tálat fedjük le, és legalább egy órán keresztül hagyjuk érni a hűtőben. Ezután kóstoljuk meg, és ha kell, még tehetünk bele egy kis fűszert, mert a lencse hajlamos beszívni az ecetet és a sót.
● Tálaláskor paradicsommal és bazsalikommal díszíthetjük.
Éppen ezért most egy ilyen ételtároló dobozt ajánlunk, nemcsak a formája miatt praktikus, hanem van egy kis gőzkiengedő szelepe is. 490 forintba kerül.
De ha már tárolásról van szó, ajánlunk egy fűszertartó szettet is, ami persze nem csak fűszertárolásra alkalmas. Például lencsét is nyugodtan tarthatunk benne, meg persze bármi mást is. A négy üveg ára 3.290 forint.
Az Életforma Shopban egyébként még számos tárolásra alkalmas dolgot találhatsz!
● További Életforma-receptek itt!