
Hozzávalók:
15 dkg zabpehely
2 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg vaj
50 dkg túró
4 dl joghurt
5 dkg méz
10 g zselatin
5 dkg kókuszreszelék
25 dkg málna
Elkészítés
A zabpelyhet elkeverjük a kakaóporral, összedolgozzuk az olvasztott vajjal, majd egyenletesen elosztjuk egy kisebb tepsi aljában, és hűtőbe tesszük. A túrót elkeverjük a joghurttal, mézzel, 20 dkg málnával, és botmixerrel krémesítjük. Hozzáadjuk a zselatint, kókuszreszeléket, és a zabpelyhes rétegen elsimítjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük, maradék málnával díszítjük, majd szeleteljük.
Csokoládés, narancsos zabpelyhes gombóc
A zabpehely – és a zabpehely liszt – óriási segítség az inzulinrezisztensek és cukorbetegek életében, sőt, ha garantáltan gluténmentes környezetben készítik, még a gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Ezért örülünk minden egyes új receptnek, ami zabpehellyel készül.