Hozzávalók:
bárány
fejenként 1 báránycsülök
1/2 üveg édes-fokhagymás chili szósz
6 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
4 ág friss rozmaring
só
bors
2 evőkanál olíva a sütéshez
1 dl víz
köret
1 csomag csilivel ízesített tagliatelle
2 citrom leve
2-3 evőkanál mák
2-3 evőkanál mákolaj
1 ág friss rozmaring ( aprítva)
só
bors
Elkészítés:
A báránycsülköket előző nap dörzsöljük be a friss rozmaringgal, majd kenjük be az édes csiliszósszal. Egy műanyag dobozkába helyezzük el a húsokat. Tegyük mellé a rozmaringágakat, a fokhagymákat, őröljünk rá borsot, majd 24 órára hagyjuk a hűtőben.
Másnap hevítsünk kevés olívaolajat, és a csülköket minden oldalról pirítsuk körbe, közben alaposan sózzuk és borsozzuk.
Az előpirított húsokat tegyük egy sütőtálba, borítsuk rá a serpenyőből a zsiradékot, majd adjuk hozzá a rozmaringágakat és fokhagymákat, dobjunk mellé babérleveleket. A bárány tetejét vékonyan kenjük át a csiliszósszal.
Öntsünk alá kevés vizet és szorosan alufóliázzuk le. A sütőt kapcsoljuk be, állítsuk a hőfokot 120 fokra, és 4,5 órát süssük a húst.
A végeredmény igazán omlós lesz, a hús magától leválik a csontról. A körethez a tésztát lobogó, sós vízben főzzük ki, de ne főzzük túl. Érdemes 1 perccel az elkészülte előtt leszűrni, mert a serpenyőben még hőt fog kapni.
Egy tapadásmentes serpenyőbe tegyünk 2-3 evőkanál mákot. Sűrűn kevergetve addig pirítsuk, amíg elkezdi kiengedni a mák az illatát.
Ekkor adjuk hozzá a mákolajat, az apróra vágott rozmaringot, és facsarjuk rá a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk és azonnal tegyük rá a kifőtt tésztát. Forgassuk össze és már tálalható is. (érdemes főzőlevet félretenni és kevéssel felönteni a serpenyőben a tésztát).