Hozzávalók:
500 g édesburgonya héjában megfőzve, megpucolva
240 g hal (vegyesen tonhal és szardínia)
1 tojás
3 ek. tk zabliszt
1/2 csokor friss petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
150 g tk zsemlemorzsa
Tálaláshoz, sütéshez:
20 szál snidling
3 dl tejföl
4 ek majonéz
1 ek citromlé
4-6 db közepes csemegeuborka
Elkészítés:
Az édesburgonyát még melegen összetöröm, hozzákeverem a halat, majd mehet bele a tojás a liszt, a petrezselyem valamint só és bors ízlés szerint. Ebből a mennyiségből kb. 7-8 db pogácsát formázok, zsemlemorzsába forgatom és serpenyőben olívaolajon kérget sütök rá, majd mehet a sütőbe 200 fokra kb. 20 percre. Közben a tejfölt a majonézzel elkeverem, almareszelőn belereszelem az uborkákat, a citrom levével ízesítem majd tálaláskor a pogácsák tetejére adagolom és apróra vágott friss snidlinggel díszítem. Kata többi receptjét itt találod.