Banános paradicsomsaláta
Hozzávalók:
- fél kg húsos paradicsom
- 2 közepes banán
- 3 evőkanál borecet
- 6 evőkanál csíraolaj
- só, bors
- 1 teáskanál méz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
A paradicsomokat megpucoljuk, majd felszeleteljük. A banánokat karikákra vágjuk. A borecetet a csiraolajjal jó alaposan összedolgozzuk, hogy egy egynemű szószt kapjunk. Jól megsózzuk, borsozzuk, a mézzel ízesítjük. A fokhagymagerezdet megpucoljuk, fokhagymanyomón átpréseljük, hozzáadjuk a szószhoz. A szósszal meglocsoljuk a banán- és paradicsomszeleteket. A megmosott, leszárított és nagyon apróra felvágott petrezselyemmel díszítjük.
Banános csemege
Hozzávalók 4 személyre:
- 5 dkg zabpehely
- 1 dl narancslé
- 10 dkg félzsíros túró
- 4 banán
- 1 evőkanál méz
- 2 dkg darált mogyoró
A zabpelyhet leöntjük a narancslével, és kb. 15 percig állni hagyjuk. A túrót áttörjük. A banánt villával szintén összetörjük. A túróval összekeverjük a mézet, a banánt, és az egészet a beáztatott zabpehelyhez adjuk.
Joghurtos gyümölcssaláta
Hozzávalók:
- 1 banán
- 1 narancs
- 1 piros alma
- diákcsemege (mazsola+mogyoró) ízlés szerint
- 2 pohár mézes joghurt
Elkészítés: A gyümölcsöket felkockázzuk, egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a diákcsemegét, majd a joghurtot. Összekeverjük és már ehetjük is.