Banános paradicsomsaláta
Hozzávalók:
- fél kg húsos paradicsom 
- 2 közepes banán
- 3 evőkanál borecet
-  6 evőkanál csíraolaj
-  só, bors
-  1 teáskanál méz
-  1 gerezd fokhagyma
-  1 csokor petrezselyem
A paradicsomokat megpucoljuk, majd felszeleteljük. A banánokat karikákra vágjuk. A borecetet a csiraolajjal jó alaposan összedolgozzuk, hogy egy egynemű szószt kapjunk. Jól megsózzuk, borsozzuk, a mézzel ízesítjük. A fokhagymagerezdet megpucoljuk, fokhagymanyomón átpréseljük, hozzáadjuk a szószhoz. A szósszal meglocsoljuk a banán- és paradicsomszeleteket. A megmosott, leszárított és nagyon apróra felvágott petrezselyemmel díszítjük. 
Banános csemege
Hozzávalók 4 személyre:
-  5 dkg zabpehely
-  1 dl narancslé
-  10 dkg félzsíros túró
-  4 banán
-  1 evőkanál méz
-  2 dkg darált mogyoró
A zabpelyhet leöntjük a narancslével, és kb. 15 percig állni hagyjuk. A túrót áttörjük. A banánt villával szintén összetörjük. A túróval összekeverjük a mézet, a banánt, és az egészet a beáztatott zabpehelyhez adjuk. 
Joghurtos gyümölcssaláta
Hozzávalók:
-  1 banán
-  1 narancs
-  1 piros alma
-  diákcsemege (mazsola+mogyoró) ízlés szerint
-  2 pohár mézes joghurt
Elkészítés: A gyümölcsöket felkockázzuk, egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a diákcsemegét, majd a joghurtot. Összekeverjük és már ehetjük is.